Nieuws

Jaarlijks meer overlijdens door valpartijen dan door malaria

Wist je dat wereldwijd er jaarlijks 66% meer mensen overlijden ten gevolge van een val dan door malaria? Maar wist je ook dat meer bewegen en oefentherapie ervoor zorgt dat we valpartijen en valgerelateerde botbreuken kunnen voorkomen? Daarom organiseert het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen, in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo's, van 22 tot en met 28 april 2024 de Week van de Valpreventie.

19 april 2024

'Digitale technologieën' Eost-Telling et al. (2024)

Eost-Telling et al. (2024) onderzochten digitale technologieën ter preventie van valincidenten bij personen met dementie of milde cognitieve stoornissen. Een grondige analyse van bestaande systematische reviews onthulde echter een gebrek aan robuust bewijs ter ondersteuning van deze technologieën.

12 maart 2024

Ontdek de materialen van de Week van de Valpreventie 2024

Zet je wandelschoenen alvast klaar, want de 13de editie van de Week van de Valpreventie is in aantocht! Deze week gaat door van 22 tot en met 28 april 2024. Met de slogan 'Wandel je mee? Samen in beweging!' sporen we alle verenigingen, organisaties, woonzorgcentra, zorgverleners, … aan om beweeg- of wandelactiviteiten te organiseren.

5 februari 2024

Het EVV gaat nieuwe beheersovereenkomst aan met de Vlaamse Overheid als partnerorganisatie voor val- en fractuurpreventie

Naar aanleiding van het dossier dat we ingediend hebben bij de Vlaamse Overheid voor het sluiten van een nieuwe beheersovereenkomst (BHO) als partnerorganisatie val- en fractuurpreventie bij ouderen (voor de periode 1 januari 2024 tot en met 31 december 2028), kunnen we het goede nieuws melden dat ons dossier werd goedgekeurd door de Vlaamse Overheid!

1 februari 2024

Op zoek naar een uitdaging? Word procesbegeleider!

Wil jij het preventief gezondheidsbeleid in woonzorgcentra mee vormgeven? En dat specifiek voor het thema val- en fractuurpreventie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

13 februari 2024

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x