Nieuws

Expertisecentrum Val-en fractuurpreventie Vlaanderen zoekt wetenschappelijk medewerker

Heb je een interesse in gezondheidspromotie en preventie bij ouderen? Ben je wetenschappelijk ingesteld? Ben je bereid om verantwoordelijkheid op te nemen en eigen projecten te trekken? Dan ben jij misschien wel dé kandidaat voor deze functie!

Save the date - Week van de Valpreventie 2021

De Week van de Valpreventie 2021 gaat door van 19 t.e.m. 25 april 2021

7 december 2020

Helpende handen gezocht

Helpende handen gezocht voor de Week van de Valpreventie 2021

24 juli 2020

Nieuwe experten valpreventie bij ouderen

De vierdaagse opleiding ‘Expert valpreventie bij ouderen’ werd op 1 december 2020 afgerond. Een bijzondere editie aangezien drie van de vier lesdagen online doorgingen. Maar ook onder deze omstandigheden zijn we trots dat we binnenkort de getuigschriften kunnen uitreiken aan onze deelnemers en dat we een derde lichting ‘Experten valpreventie bij ouderen’ het werkveld kunnen insturen! Zij kunnen vanaf dan het Expertennetwerk Valpreventie vervoegen en zo bijdragen aan de verspreiding van expertise inzake val- en fractuurpreventie over heel Vlaanderen. Wil jij ook graag de vierdaagse opleiding ‘Expert valpreventie bij ouderen’ volgen? Schrijf je dan nu in voor de editie 2021 via https://www.valpreventie.be/opleiding-expert-valpreventie-bij-ouderen.

Opleiding 'Expert Valpreventie bij Ouderen' - editie 2021

Inschrijven kan vanaf nu!

27 oktober 2020

Bewegen in tijden van Corona

Blijf in beweging, ook tijdens deze pandemie. Bewegen vermindert stress, doet je ontspannen, versterkt je immuunsysteem en werkt preventief tegen chronische aandoeningen en overgewicht.

Richtlijn Belgian Bone Club

De Belgian Bone Club (BBC) heeft de gepubliceerde richtlijn voor de multidisciplinaire behandeling van postmenopauzale osteoporose van 2010 geüpdatet. Deze update heeft betrekking tot de screening, de diagnose, de behandeling en de monitoring van postmenopauzale osteoporose. Op basis van negen onderzoeksvragen, werden vijfentwintig aanbevelingen geformuleerd.

Update: Het EU falls Festival uitgesteld

13 november 2020

Update : Dragen van een mondneusmasker en de link met vallen

Het multifactorieel evalueren en aanpakken van het valrisico bij ouderen blijft van groot belang, ook tijdens COVID-19. Zo kan het dragen van een mondneusmasker mogelijks het valrisico verhogen. Zorgverleners dienen de globale situatie te evalueren en te anticiperen op deze bijkomende valrisicofactor.

13 november 2020

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x