Nieuws

Wil ook jij ons graag sponsoren?

Het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen neemt deel aan de 20km door Brussel ten voordele van het Dr. Arlette Wertelaers Fonds voor valpreventie bij ouderen!

6 mei 2024

NIEUWE DATA BEKEND! Opleiding tot Vlaamse Otago instructeur

Op 12/09, 30/09 en 14/10 2024 organiseert het EVV opnieuw de opleiding tot Vlaams Otago instructeur. Heb je interesse om via een specifiek oefenprogramma thuiswonende ouderen langer zelfstandig thuis te laten wonen en hen gedurende 12 weken te begeleiden? Word dan VL-Otago instructeur en schrijf je in voor de opleiding via https://www.valpreventie.be/opleiding-tot-vlaamse-otago-instructeur

2 mei 2024

Evalueer je mee de Week van de Valpreventie?

Vanuit het EVV willen we iedereen bedanken voor de massale deelname aan de 13de Week van de Valpreventie! We zijn alvast heel benieuwd naar jullie ervaringen met deze wandel-editie.

30 april 2024

Jaarlijks meer overlijdens door valpartijen dan door malaria

Wist je dat wereldwijd er jaarlijks 66% meer mensen overlijden ten gevolge van een val dan door malaria? Maar wist je ook dat meer bewegen en oefentherapie ervoor zorgt dat we valpartijen en valgerelateerde botbreuken kunnen voorkomen? Daarom organiseert het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen, in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo's, van 22 tot en met 28 april 2024 de Week van de Valpreventie.

19 april 2024

'Digitale technologieën' Eost-Telling et al. (2024)

Eost-Telling et al. (2024) onderzochten digitale technologieën ter preventie van valincidenten bij personen met dementie of milde cognitieve stoornissen. Een grondige analyse van bestaande systematische reviews onthulde echter een gebrek aan robuust bewijs ter ondersteuning van deze technologieën.

12 maart 2024

Het EVV gaat nieuwe beheersovereenkomst aan met de Vlaamse Overheid als partnerorganisatie voor val- en fractuurpreventie

Naar aanleiding van het dossier dat we ingediend hebben bij de Vlaamse Overheid voor het sluiten van een nieuwe beheersovereenkomst (BHO) als partnerorganisatie val- en fractuurpreventie bij ouderen (voor de periode 1 januari 2024 tot en met 31 december 2028), kunnen we het goede nieuws melden dat ons dossier werd goedgekeurd door de Vlaamse Overheid!

1 februari 2024

Op zoek naar een uitdaging? Word procesbegeleider!

Wil jij het preventief gezondheidsbeleid in woonzorgcentra mee vormgeven? En dat specifiek voor het thema val- en fractuurpreventie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

13 februari 2024

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x