Nieuws

Nieuwe opleidingen tot Vlaamse Otago instructeur

In het najaar van 2023 zal het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen opnieuw opleidingen tot Vlaamse Otago instructeur organiseren. De data zijn intussen bekend. Heb je interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in via het inschrijvingsformulier: https://www.valpreventie.be/inschrijvingsformulier-opleiding-tot-vlaams-otago-instructeur.

Wil jij het verschil maken? Zet jouw talent in als procesbegeleider val- en fractuurpreventie in woonzorgcentra!

Wil jij het verschil maken? Zet jouw talent in als procesbegeleider val- en fractuurpreventie in woonzorgcentra! Het EVV is op zoek naar procesbegeleiders in de provincie West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant en dit dringend voor de regio: Dilbeek, Lennik, Asse en Ternat (Vlaams-Brabant). Interesse?

16 mei 2023

Wat als ouderen niet meer zouden vallen?

Van 24 tot en met 30 april 2023 organiseert het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s hun jaarlijkse Week van de Valpreventie. Deze editie staat volledig in het teken van beweging, waaronder regelmatig wandelen. Meer bewegen zorgt er immers voor dat we valpartijen en valgerelateerde breuken en ander leed kunnen voorkomen in plaats van ze te moeten genezen. Daarom werden er wandelgidsen ontwikkeld waarmee 65-plussers, zorgverleners en lokale besturen aan de slag kunnen. Tijdens deze campagneweek zullen Vliegende Reporters Vlaanderen doorkruisen om verschillende beweeginitiatieven in beeld te brengen.

18 april 2023

Studiedag Geriatrie: "Vallen en breken: voorkomen en genezen"

Op 6 juni 2023 organiseren de dienst Geriatrie van UZ Leuven, de onderzoeksgroep Gerontologie en Geriatrie en het Academisch Centrum voor Verpleeg- en Vroedkunde KU Leuven hun jaarlijkse studiedag, met als doelpubliek de zorgverleners van ouderen uit alle betrokken disciplines.

29 maart 2023

Update Expertennetwerk Valpreventie

Ken jij het Expertennetwerk Valpreventie al? Het Expertennetwerk Valpreventie is een netwerk dat bestaat uit ongeveer 110 professionele zorgverleners in de eerstelijnszorg die worden onderverdeeld in expertisegebieden, op basis van de opleiding(en) die ze gevolgd hebben bij het EVV. Via ons netwerk trachten we de theorie en praktijk inzake val- en fractuurpreventie dichter bij elkaar te brengen. Onze experten fungeren als ambassadeurs en worden op regelmatige basis bijgeschoold inzake val- en fractuurpreventie. Het netwerk beschikt over drie expertisegebieden.

2 maart 2023

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x