Nieuws

Actieve en gezonde 65-plussers in uw eerstelijnszone?

Een pilootproject over de implementatie en evaluatie van een multifactoriële valpreventie interventie bij thuiswonende oudere personen.

31 januari 2023

Neem jij al deel aan de Preventiepeiling?

Valpreventie maakt sinds dit jaar deel uit van de preventieve gezondheidsthema’s in de Preventiepeiling van het Vlaams Instituut Gezond Leven. De Preventiepeiling (vroeger Indicatorenbevraging genoemd) is een vragenlijststudie die om de drie jaar peilt naar het preventieve gezondheidsbeleid in Vlaanderen en Brussel. Naast voeding, beweging, mentaal welbevinden, mondgezondheid, etc. wordt nu ook het gezondheidsthema valpreventie bevraagd binnen drie settings: lokale besturen, lokale dienstencentra en woonzorgcentra.

Op zoek naar een uitdaging? Word procesbegeleider!

Wil jij het preventief gezondheidsbeleid in woonzorgcentra mee vormgeven? En dat specifiek voor het thema val- en fractuurpreventie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Save the date: Week van de Valpreventie 2023!

Zet het alvast in je agenda: van 24 tot en met 30 april 2023 gaat de 12de Week van de Valpreventie (WvdV) door.

World guidelines for falls prevention and management for older adults: a global initiative

Na een proces van 3 jaar warden de ‘World Guidelines for Falls Prevention and Management for Older Adults: A Global Initiative’ werden op 30 september 2022 gepubliceerd in Age and Ageing, het wetenschappelijk tijdschrift van de British Geriatrics Society. Het EVV werkte hieraan mee. 

Nieuwe factsheet valincidenten

Vanaf nu vind je onder het aanbod op onze website ook onze nieuwe Factsheet Valincidenten!

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x