Nieuws

Op zoek naar een uitdaging? Wij zijn op zoek naar procesbegeleiders voor de regio Vlaams-Brabant: Tienen en Hoegaarden!

Wil jij het preventief gezondheidsbeleid in woonzorgcentra mee vormgeven in de regio Vlaams-Brabant: Tienen en Hoegaarden? En dat specifiek voor het thema val- en fractuurpreventie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

22 december 2021

Intervisie Expertennetwerk Valpreventie

Op 23 en 30 november 2021 ging de eerste intervisie van het vernieuwd Expertennetwerk ‘Valpreventie bij ouderen’ online door. De experten volgden samen een theoretische sessie rond de update van de praktijkrichtlijn Val- en fractuurpreventie in woonzorgcentra en wisselden ervaringen uit rond hun functie als expert valpreventie. Daarnaast werden ze ingeleid in de doelstellingen en voorwaarden om deel uit te maken van het vernieuwd Expertennetwerk valpreventie.

22 december 2021

Opleiding tot Vlaamse Otago instructeur

In het najaar van 2021 ging de eerste editie door van onze nieuwe opleiding tot Vlaamse Otago instructeur. Tijdens deze 2,5 daagse training werden 14 Vlaamse kinesitherapeuten en bewegingswetenschappers opgeleid in het instrueren en begeleiden van het Vlaamse Otago oefenprogramma aan thuiswonenden ouderen, met als doel de spierkracht en het evenwicht te verbeteren en op die manier het aantal vallen te verminderen.

22 december 2021

Week van de Valpreventie - Save the date!

De 11de editie van de Week van de valpreventie gaat door van 25 april tot en met 1 mei 2022. Opnieuw dagen we de vijf Vlaamse provincies en Brussel uit om de strijd tegen elkaar aan te gaan voor de titel van ‘beste valpreventieprovincie van 2022’. Vanaf januari 2022 zullen vier opdrachten worden aangekondigd die focussen op belangrijke valrisicofactoren. Hou onze website www.valpreventie.be/week-van-de-valpreventie zeker in de gaten!

10 december 2021

Wij zoeken een nieuwe collega!

Heb je een interesse in gezondheidspromotie en preventie bij ouderen? Ben je wetenschappelijk ingesteld? Ben je bereid om verantwoordelijkheid op te nemen en eigen projecten te trekken? Dan ben jij misschien wel dé kandidaat voor deze functie!

Opleiding Expert Valpreventie bij Ouderen - Editie 2022

In het voorjaar van 2022 start het EVV met een nieuwe editie van de opleiding ‘Expert Valpreventie bij ouderen’. Dit najaar zullen de data worden bekendgemaakt alsook de mogelijkheid tot inschrijving. Houd zeker www.valpreventie.be in de gaten!

5 juli 2021

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x