Nieuws

Laureaat prijs Dr. Arlette Wertelaers is bekend!

Het Dr. Arlette Wertelaers Fonds voor valpreventie bij ouderen werd in 2017 opgericht aan de KU Leuven, ter nagedachtenis van de bevlogen huisarts en haar eminente leiderschap rond valpreventie in Vlaanderen. Het fonds reikt om de twee jaar de Prijs Dr. Arlette Wertelaers voor Valpreventie bij Ouderen uit, goed voor 2.500 euro.

Ouderen gaan de strijd aan om valrisico te verkleinen

Koningin Paola en Jacques Vermeire waren onlangs het slachtoffer van een pijnlijke valpartij met respectievelijk een breuk van de arm en de schouder als gevolg. In Vlaanderen valt jaarlijks één op de drie ouderen en die valpartijen gaan vaak gepaard met ernstige letsels. Het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen organiseert daarom elk jaar de Week van de Valpreventie. Deze campagneweek wil ouderen en hun omgeving aan de hand van ludieke opdrachten informeren over hoe ze valpartijen en de pijnlijke gevolgen kunnen voorkomen.

22 april 2022

Opleiding tot Vlaamse Otago instructeur

Wil jij graag een Vlaamse Otago instructeur worden en het Vlaamse Otago oefenprogramma aan thuiswonende ouderen instrueren?

13 april 2022

‘Veranderingen in activiteiten, fysieke functies en valrisico tijdens de COVID-19 pandemie’ Hoffman et al. (2021)

In een artikel van Hoffman, et al. (2021), gepubliceerd in het tijdschrift “Journal of the American Geriatrics Society”, werd het effect van de Covid-19 pandemie op activiteiten, de fysieke functies en het risico op vallen nagegaan.

9 maart 2022

Opdrachten 11de Week van de Valpreventie

Tijdens de 11de editie van de Week van de Valpreventie, die doorgaat van 25 april tot en met 1 mei 2022, dagen we opnieuw de vijf Vlaamse provincies en Brussel uit om de strijd tegen elkaar aan te gaan. Benieuwd naar de vier opdrachten waarmee Saartje Vandendriessche, Koen Milisen, Leen De Coninck en Jan Tessier jullie uitdagen? Doe mee en wie weet mag jouw provincie zich ‘de beste valpreventieprovincie van 2022’ noemen!

9 maart 2022

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x