Nieuws

Opleidingen tot Vlaamse Otago instructeur

In het najaar van 2022 organiseert het EVV meerdere opleidingen tot Vlaamse Otago instructeur. De opleiding wordt vanaf dan ook opengetrokken naar een breder publiek! Professionele zorgverleners of paramedici (bv. kinesitherapeuten, bewegingswetenschappers, leerkrachten lichamelijke opvoeding, ergotherapeuten, (revalidatie)verpleegkundigen, ...) met ervaring of interesse in beweging zijn welkom. Meer informatie over de opleiding en de opleidingsdata, kan je hier vinden. 

Evaluatie Week Van De Valpreventie 2022

Dankzij al jullie inzet en enthousiasme werd de 11de editie van de Week van de Valpreventie een groot succes!

18 mei 2022

De winnaar van de 11de editie van de Week van de Valpreventie is bekend!

Bedankt voor jullie massale deelname aan de Week van de Valpreventie! Dankzij jullie enthousiasme en leuke initiatieven hebben we valpreventie over heel Vlaanderen en Brussel in de kijker weten te zetten! Jammer genoeg kan er maar één provincie winnen. Maar vergeet niet; deelnemen blijft belangrijker dan winnen!

11 mei 2022

Laureaat prijs Dr. Arlette Wertelaers is bekend!

Het Dr. Arlette Wertelaers Fonds voor valpreventie bij ouderen werd in 2017 opgericht aan de KU Leuven, ter nagedachtenis van de bevlogen huisarts en haar eminente leiderschap rond valpreventie in Vlaanderen. Het fonds reikt om de twee jaar de Prijs Dr. Arlette Wertelaers voor Valpreventie bij Ouderen uit, goed voor 2.500 euro.

Ouderen gaan de strijd aan om valrisico te verkleinen

Koningin Paola en Jacques Vermeire waren onlangs het slachtoffer van een pijnlijke valpartij met respectievelijk een breuk van de arm en de schouder als gevolg. In Vlaanderen valt jaarlijks één op de drie ouderen en die valpartijen gaan vaak gepaard met ernstige letsels. Het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen organiseert daarom elk jaar de Week van de Valpreventie. Deze campagneweek wil ouderen en hun omgeving aan de hand van ludieke opdrachten informeren over hoe ze valpartijen en de pijnlijke gevolgen kunnen voorkomen.

22 april 2022

‘Veranderingen in activiteiten, fysieke functies en valrisico tijdens de COVID-19 pandemie’ Hoffman et al. (2021)

In een artikel van Hoffman, et al. (2021), gepubliceerd in het tijdschrift “Journal of the American Geriatrics Society”, werd het effect van de Covid-19 pandemie op activiteiten, de fysieke functies en het risico op vallen nagegaan.

9 maart 2022

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x