Nieuws

Covid-19 verhoogt risico op vallen bij ouderen. Herbeluister het radio-interview met professor Milisen

Professor Milisen geeft in een radio-interview toelichting over het belang van de campagne 'Week van de Valpreventie’ en de invloed van Covid-19 op vallen.

23 april 2021

Covid-19 verhoogt risico op vallen bij ouderen, bekende Vlamingen zetten schouders onder 10de ‘Week van de Valpreventie’

Dertig tot vijftig procent van de ouderen komt minstens een keer per jaar ten val. De coronamaatregelen verhogen dit risico nog. Zo’n val kan ernstige gevolgen hebben, soms zelfs met de dood tot gevolg. Vanaf 19 april zetten 3 bekende Vlamingen hun schouders onder de 10de editie van de ‘Week van de Valpreventie’.

17 april 2021

Nieuwe opleiding tot Vlaamse Otago instructeur

Wil je als kinesitherapeut of bewegingswetenschapper, het Vlaamse Otago oefenprogramma instrueren aan thuiswonende ouderen en bijdragen aan de uitrol van het oefenprogramma in Vlaanderen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwe opleiding tot Vlaamse Otago instructeur. Let op: het aantal inschrijvingen is beperkt.

1 april 2021

Word jij onze nieuwe procesbegeleider val- en fractuurpreventie?

Wil jij het preventief gezondheidsbeleid in woonzorgcentra mee vormgeven? En dat specifiek voor het thema val- en fractuurpreventie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

22 april 2021

Award best clinical paper 2020 - Belgian Bone Club

De winnaar van de Best Clinical Paper van 2020 van de Belgian Bone Club is bekend! Proficiat aan onze collega Ellen Vlaeyen met haar paper "Predicting falls in nursing homes: A prospective multicenter cohort study comparing fall history, staff clinical judgment, the CaHFRiS and the FRiCA".

17 februari 2021

Expertennetwerk Valpreventie 2.0

In 2021 stelt het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV) het vernieuwd Expertennetwerk Valpreventie voor. Ons netwerk bestaat uit ongeveer 80 professionele zorgverleners in de eerstelijnszorg die de opleidingen tot ‘Expert Valpreventie bij ouderen’ en/of ‘Procesbegeleiding Val- en fractuurpreventie in woonzorgcentra’ gevolgd hebben.

17 februari 2021

Aankondiging Week van de Valpreventie 2021

Op 19 april 2021 gaat de 10de editie van de Week van de Valpreventie van start. Dit jaar wordt het een heuse feesteditie met als slogan ‘Eén tegen allen, allen tegen vallen’.

29 januari 2021

Update: Het EU falls Festival uitgesteld

13 november 2020

Update : Dragen van een mondneusmasker en de link met vallen

Het multifactorieel evalueren en aanpakken van het valrisico bij ouderen blijft van groot belang, ook tijdens COVID-19. Zo kan het dragen van een mondneusmasker mogelijks het valrisico verhogen. Zorgverleners dienen de globale situatie te evalueren en te anticiperen op deze bijkomende valrisicofactor.

13 november 2020

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x