Nieuws

Studiedag Geriatrie: "Vallen en breken: voorkomen en genezen"

Op 6 juni 2023 organiseren de dienst Geriatrie van UZ Leuven, de onderzoeksgroep Gerontologie en Geriatrie en het Academisch Centrum voor Verpleeg- en Vroedkunde KU Leuven hun jaarlijkse studiedag, met als doelpubliek de zorgverleners van ouderen uit alle betrokken disciplines.

29 maart 2023

Vliegende Reporters - Week van de Valpreventie

Onze Vliegende Reporters Jan en Lieve bezoeken tijdens de Week van de Valpreventie verschillende organisaties in Vlaanderen. Wil jij jouw organisatie in de kijker zetten en kans maken op een bezoekje? Wees er dan snel bij en schrijf je in voor 31 maart 2023!

23 maart 2023

Actieve en gezonde 65-plussers in uw eerstelijnszone?

Een pilootproject over de implementatie en evaluatie van een multifactoriële valpreventie interventie bij thuiswonende oudere personen.

31 januari 2023

Update Expertennetwerk Valpreventie

Ken jij het Expertennetwerk Valpreventie al? Het Expertennetwerk Valpreventie is een netwerk dat bestaat uit ongeveer 110 professionele zorgverleners in de eerstelijnszorg die worden onderverdeeld in expertisegebieden, op basis van de opleiding(en) die ze gevolgd hebben bij het EVV. Via ons netwerk trachten we de theorie en praktijk inzake val- en fractuurpreventie dichter bij elkaar te brengen. Onze experten fungeren als ambassadeurs en worden op regelmatige basis bijgeschoold inzake val- en fractuurpreventie. Het netwerk beschikt over drie expertisegebieden.

2 maart 2023

Opleiding tot Vlaamse Otago instructeur

In het najaar van 2023 zal het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen opnieuw opleidingen tot Vlaamse Otago instructeur organiseren. De concrete data en locaties zullen binnenkort bekend gemaakt worden. Ben je geïnteresseerd om deze opleiding te volgen? Stuur dan een e-mail naar expertisecentrum@valpreventie.be en wij houden je verder op de hoogte.

2 maart 2023

Gratis workshops valpreventie en netwerking voor zorgverleners actief in de eerstelijnszorg van ELZ Schelde en Leie

Binnen het BE-EMPOWERed project organiseert ELZ Schelde en Leie in samenwerking met het EVV twee gratis avondworkshops (2,5u) voor zorgverleners actief in de eerstelijnszorg van Eerstelijnszone Schelde en Leie. De workshops hebben als doel om bewustwording te creëren, kennis te vergaren en multidisciplinaire samenwerking te bevorderen. De eerste workshop gaat over de multifactoriële valpreventie interventie, doorverwijzing en terugbetaling. De tweede workshop gaat over motiverende gespreksvoering.

2 maart 2023

FLANH project

Doet jouw woonzorgcentrum al mee aan het FLANH project? Het Flanders Nursing Home project, kortweg FLANH, is een grootschalig onderzoek dat de relatie tussen bestaffing, werkomgeving, zorg & ondersteuning en het welzijn van bewoners & medewerkers onderzoekt in de Vlaamse woonzorgcentra. Na de dataverzameling en -analyse ontvangt elk deelnemend woonzorgcentrum een benchmarkingsupport over het welzijn van de medewerkers en de kwaliteit van zorg van de bewoners. Daarnaast word je actief betrokken in het formuleren van de beleidsadviezen en kan je deel uitmaken van een lerend netwerk dat gratis opleiding voorziet voor de medewerkers van deelnemende centra.

2 maart 2023

Strategieën voor de implementatie van een multifactoriële valpreventie interventie bij thuiswonende oudere personen: een systematische literatuurstudie

Het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen heeft ter voorbereiding van het BE-EMPOWERed project voor de implementatie van valpreventie interventies in de thuissetting een systematische literatuurstudie uitgevoerd. Deze literatuurstudie had tot doel om inzicht te krijgen in de strategieën die internationaal reeds gebruikt worden voor de implementatie van een multifactoriële valpreventie interventie bij thuiswonende oudere personen.

28 februari 2023

Bevraging betreffende het promoten van lichaamsbeweging bij oudere patiënten met kanker

De universiteit van Saskatchewan (Canada) is een internationale bevraging gestart om zicht te krijgen op de kennis en opvattingen van oncologisch verpleegkundigen over hun kennis en praktijkvoering betreffende het promoten van lichaamsbeweging bij oudere patiënten met kanker.

8 februari 2023

Op zoek naar een uitdaging? Word procesbegeleider!

Wil jij het preventief gezondheidsbeleid in woonzorgcentra mee vormgeven? En dat specifiek voor het thema val- en fractuurpreventie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Save the date: Week van de Valpreventie 2023!

Zet het alvast in je agenda: van 24 tot en met 30 april 2023 gaat de 12de Week van de Valpreventie (WvdV) door.

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x