FAQ over het EVV

Waarvoor kan ik bij het EVV terecht?

Bij het EVV kan je terecht voor informatie, documentatie en advies over de aanpak van valproblematiek bij de doelgroep thuiswonende ouderen en bewoners van woonzorgcentra. Advies daarover is terug te vinden in onze praktijkrichtlijnen voor de thuissetting en de residentiële setting. Regelmatig verwijzen we op www.valpreventie.be naar artikelen in wetenschappelijke tijdschriften of websites van organisaties die je verder kunnen helpen met meer specifieke informatie.

Vind je toch niet wat je zoekt of wens je meer specifieke informatie, dan kan je mailen naar expertisecentrum@valpreventie.be. We helpen je graag verder.

Hoe kan ik het EVV contacteren?

Wie vragen heeft, kan eerst eens een kijkje nemen tussen de 'FAQ'. Vind je niet direct antwoord op je vraag, dan  kan je contact opnemen via ons  e-mailadres expertisecentrum@valpreventie.be

Er is ook elke werkdag telefonische permanentie voorzien op het 016 32 00 51 en dit van 9u30-12u en van 13u-16u.

Wens je op de hoogte te blijven van de activiteiten van het Expertiscentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen?

Kan ik bij het EVV terecht voor juridisch advies?

Het EVV heeft als doel informatieverstrekking en advisering betreffende de aanpak van valproblematiek aan de verschillende gezondheids- en welzijnssectoren en de Vlaamse overheid. Meer in het bijzonder ligt de focus op de methodiekontwikkeling, het valideren, verfijnen en bijsturen van strategieën en richtlijnen voor gebruik in de dagelijkse praktijk. De experten van het EVV zijn enkel bevoegd om advies te verstrekken op klinisch inhoudelijke vragen omtrent valpreventie en hebben niet als opdracht juridisch advies te verschaffen.

Kunnen jullie producten of bedrijven aanbevelen?

Het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV) heeft als doel informatie te verstrekken en advies te verlenen betreffende de aanpak van valproblematiek aan de verschillende gezondheids- en welzijnssectoren en de Vlaamse overheid. Het EVV dient zich hierbij neutraal op te stellen, en is dus niet in de mogelijkheid bepaalde producten te promoten.

Ik maak een eindwerk rond valpreventie, kan het EVV mij helpen?

We raden je aan om zeker eens een kijkje te nemen op onze website: http://www.valpreventie.be. Hierop wordt de beschikbare en relevante informatie rond val- en fractuurpreventie gebundeld en beschikbaar gesteld voor het ruime publiek. Alle materialen/activiteiten mogen vrij gedownload en gebruikt worden, op voorwaarde dat je verwijst met referentie: “Website Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen, geraadpleegd op dag - maand - jaar, http://www.valpreventie.be”.

Daarnaast kan je bestaande databanken (bijvoorbeeld Medline) raadplegen in je zoektocht naar wetenschappelijke literatuur. Verder vind je op volgende website een overzicht van mogelijks relevante tijdschriften die gratis toegankelijk zijn: https://portal4care.be/nl/links-site/Pages/Tijdschriften.aspx.

Via http://www.freefullpdf.com kan je eveneens gratis beschikbare literatuur terugvinden.

We wensen je veel succes toe met het uitwerken van je eindwerk.

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x