Vliegende Reporters

Tijdens de Week van de Valpreventie (22 april tot en met 28 april 2024) zullen Vliegende Reporters Vlaanderen doorkruisen om verschillende initiatieven rond valpreventie in beeld te brengen. De organisaties die uiteindelijk een bezoek mogen verwachten, zullen minstens 1 week voor de start van de Week van de Valpreventie gecontacteerd worden.

Je kandidaat stellen voor een bezoek van de Vliegende Reporter kan tot en met zondag 31 maart 2024.

Wie zijn de Vliegende Reporters?


Jan Tessier


Lieve Demeester

Hallo!

Tijdens de Week van de Valpreventie heb ik mij kandidaat gesteld om als “Vliegende Reporter” mee te helpen in het jaarlijks terugkerend project in het teken van valpreventie. En dit jaar gaan we wandelen!

Ik heb een opleiding genoten als kinesitherapeut en in mijn loopbaan altijd gewerkt voor en samen met ouderen, eerst bij een zelfstandige collega, waarbij ik dagelijks enkele uren in de “home” werkte en later tot mijn pensioen in een woonzorgcentrum en een Centrum voor Dagverzorging aan de Vlaamse kust.

Ik heb altijd een grote belangstelling gehad in valpreventie. Voor ons, kinesitherapeuten, die werkzaam zijn in een instelling of in de thuiszorg werken met ouderen, is dit een belangrijke topic. Ik heb dan ook altijd als vrijwilliger mij ten dienste gesteld om bij te dragen om het vallen te voorkomen. Geholpen bij de oprichting van BOEBS en daarna als referentiepersoon valpreventie bij het EVV. Tot op vandaag, en hopelijk nog wat langer ook, wil ik mij hiervoor engageren. Ik zit in de Zorgraad van de Eerstelijnszone in het Bestuursorgaan en in het Dagelijks Bestuur en Ik ben ook secretaris bij een aantal verenigingen, zowel voor kinesitherapeuten als voor oudere personen.

Observeren (de natuur) is voor mij belangrijk en als Vliegende Reporter fungeren in de week van de valpreventie is voor mij een uitdaging. Ik ben echt eens benieuwd naar wat jullie allemaal in gedachten hebben voor de ouderen tijdens de Week van de Valpreventie. Zorg voor een goed wandelprogramma of een wandel-event en ik kom zelf kijken naar jullie om wat foto’s te nemen en een verslagje op te maken. Tot dan!!

Jan TessierHallo!

Reporteren’ is een van mijn liefste bezigheden. Zo kon ik ook toen ik nog werkte, echt werkte, elke dag genieten. Mensen ontmoeten, situaties vastleggen in woord en beeld, emoties ontdekken, meningen naar boven halen, het was een zalige periode!

Na een onderwijsopleiding Nederlands, Engels, Duits, bleek lesgeven niet mijn ding. Redactiewerk bij KAV vandaag Femma, communicatieambtenaar bij de stad Vilvoorde en daarna nog meer communicatie bij OKRA, zo liep in grote lijnen de loopbaan.

En daarna het zwarte gat? Nee, zeker niet. Eerst en vooral staan de ‘traditionele’ bezigheden voor de familie op het programma. Met negen kleinkinderen en drie kinderen en hun partners is er altijd wel hier of daar een ondersteunende hand nodig. Het is ook volop genieten van die grote bende. En verder doe ik geregeld naleeswerk voor wie dat nodig heeft. Dat houdt de kennis en ervaring scherp. Ook op ons woonerf mag vaak iets aangepakt worden. Mezelf verwennen doe ik in het koor. Echt zondag is het als we wandelen, een expo bezoeken, een stuk theater bekijken en reizen.

Het is fijn om af en toe die oude passie te herbeleven. Ik ben dan ook heel graag de Vliegende Reporter tijdens de Week van de Valpreventie! Misschien kom ik wel bij jou langs dan...

PS Op de foto beklommen we net een berg, in de Franse Alpen.

Lieve Demeester

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x