24 april 2023

WZC Maasmeander

Inhuldiging beweegroute 

In woonzorgcentrum Maasmeander gelegen te Maasmechelen stond er vandaag een belangrijk evenement op de activiteitenkalender. De opening van de toegankelijke beweegroute Maasmechelen-centrum met als startpunt de ingang van WZC Maasmeander. Om 13u werden de eerste bewoners naar de ontmoetingsplek gebracht, wat zorgde voor een gezellige drukte en een gemoedelijke sfeer. Het startuur naderde en de zon kwam tevoorschijn. Het merendeel van de bewoners vonden het wat te koud om te gaan wandelen, maar enkele durfde het toch aan. Ingeduffeld in een dikke winterjas waren ze klaar voor de inhuldiging van de beweegroute.

Samenwerking

Ine Hamers en Kelly Sokol zijn beide werkzaam als kinesitherapeut in WZC Maasmeander en hebben in samenwerking met het gemeentebestuur en de gemeentelijke Adviesraad Personen met een Handicap de toegankelijke beweegroute ontwikkeld. Tijdens een online bijscholing over bewegen en valpreventie bij ouderen kregen Ine en Kelly het leuke idee om zelf een toegankelijke beweegroute uit te werken. Op deze manier proberen ze jong en oud, mobiel en iets minder mobiel aan het bewegen te krijgen. Mieke Quintens, deskundige diversiteit bij Gemeentebestuur Maasmechelen, beaamde dit. Het initiatief van Ine en Kelly kaderde binnen ‘Elke stap telt’, de campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Het gemeentebestuur zet graag zijn schouders onder initiatieven die de gezondheid van de inwoners verbetert en dus zo geschiedde. De beweegroute was geboren.

Route

De totale lengte van de beweegroute is 1,4 kilometer, wat neer komt op 2000 stappen. Op de route zijn er 11 stopplaatsen waar infoborden staan met beweegoefeningen, zoals de oefening ‘benen strekken’. Bij de oefening staat beschreven hoe je deze best uitvoert en wat je kan doen om de oefening wat moeilijker te maken. Indien de route wat te ver is, kan deze ook worden ingekort of in stukjes worden opgedeeld.

Fantastisch

Na het inhuldigen van de beweegroute konden de bewoners genieten van een glaasje cava of fruitsap. De bewoners die een stukje van de beweegroute wandelde, waren heel lovend over dit initiatief. Ze vonden het fantastisch dat de start gelegen is aan de ingang van hun woonzorgcentrum en gaan de route zeker samen, alleen of met familie bewandelen en de oefeningen uitvoeren.

Verslag: Amber Lafosse

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x