26 april 2023

WZC Het Heiveld

Sponsorloop

Er was veel ambiance in WZC Het Heiveld op woensdag, want dan vond hier een heuse sponsorloop in het kader van de Week van de Valpreventie plaats! 

Bewoners, vrienden en familie, vrijwilligers, personeel, kortom: iedereen die zin had, was welkom om één of meerdere rondjes te komen stappen/lopen/rollen, noem maar op (alle loophulpmiddelen zijn toegestaan). Deze rondjes liepen rond het WZC, en waren 350 meter lang.

3, 2, 1 .... Start!

Om 14u ging het evenement van start, met een woordje van Schepen Rudy Coddens en Carl de Decker. Hierna kon iedereen aan het parcours beginnen. De bedoeling was om zo veel mogelijk rondjes te lopen. De deelneemster die met de eer ging lopen, legde maar liefst 12 rondjes af, en is 92 jaar!

Na afloop konden de deelnemers genieten van een welverdiende massage door de kinesitherapeuten, alsook van een smoothie, een stuk bananenbrood en een goodiebag gevuld met fijne verrassingen. 

Walk & Roll buitenparcours

De opbrengst van dit evenement gaat naar een Wallk & Roll buitenparcours, een route met laagdrempelige beweegoefeningen, dat vast blijft staan. Zo kunnen de bewoners het hele jaar door op een veilige manier in beweging blijven. WZC Het Heiveld heeft een enorm grote tuin, waar iedereen naar hartenlust kan wandelen, een parcours zal hier zeker en vast een mooie aanvulling zijn. In 2020 werd in het kader van de Week van de Valpreventie ook al een Walk & Roll parcours voor biinnen uitgewerkt.

Verslag: Lotte Verbeke

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x