27 april 2023

WZC Egmont

Egmont stapt

Buiten, voor de ingang van WZC Egmont, heeft zich om 14 uur een grote groep verzameld. Het gaat om bewoners, begeleid door familie, vrienden, vrijwilligers en personeel van het WZC zelf. Ze zijn allemaal klaar om te genieten van de buitenlucht, de zon en een goede portie beweging, want vandaag is het de seizoensopener van de wandelnamiddagen.

Aftrap

In de lente wordt jaarlijks de aftrap gegeven voor het wandelseizoen hier in het WZC. Om de twee weken kunnen bewoners deelnemen aan een mooie wandeling in de buurt, onder begeleiding van familie, vrienden of vrijwilligers. Ze verzamelen aan de ingang en maken dan een fikse wandeling die ongeveer een uurtje duurt. Nadien is iedereen welkom om samen na te genieten met een drankje in de cafetaria. In totaal was er een groep van ongeveer 50 mensen mee op pad vandaag. "Het is nu het derde jaar dat we Egmont stapt organiseren en de activiteit wint elk jaar aan populariteit", aldus kinesitherapeut Griet.

Week van de Valpreventie 2023

Ook op de andere dagen van de Week van de Valpreventie is er vanalles te doen. Zo was er een heuse schoenenverkoop waar bewoners gepast schoeisel konden aankopen zodat ze veilig op pad kunnen. Ook werd er een beweegles georganiseerd om de spieren en de mobiliteit van de bewoners te trainen. Bewoonster Erna vulde nog aan met het verhaal dat ze elke dag een kleine wandeling rond het woonzorgcentrum maakt om actief te blijven. 

Veel beweging dus, in WZC Egmont!

Verslag: Lotte Verbeke

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x