28 april 2023

WZC Aymonshof

De 100 km van het Aymonshof

In Dendermonde verzamelde zich vandaag aan het WZC Aymonshof een bende van 80 of zelfs 100 personen. In elk geval was de opkomst groter dan oorspronkelijk verwacht! Personen met een rolwagen, een rollator, of zonder loophulpmiddel, iedereen ging mee. Dit samen met familie en/of vrienden, vrijwilligers en personeelsleden. De tocht startte aan het WZC zelf, en volgde een mooie route van 2,5 kilometer doorheen het centrum van Dendermonde.

Stappentellers

Ook mee op pad zijn 10 stappentellers, 2 per afdeling. Gedurende de hele week hebben bewoners deze doorgegeven en werd elke avond het totaal aantal stappen per teller genoteerd. De doelstelling? Allemaal samen 100 kilometer stappen! Wanneer we aan onze tocht begonnen stond de teller al op 92 kilometer, we kunnen besluiten dat deze doelstelling dus ruimschoots gehaald werd! Proficiat!

En verder?

Dit was lang niet het enige initiatief van WZC Aymonshof deze week. De bewoners konden al profiteren van heel wat beweegactiviteiten, zoals bijvoorbeeld een beweegroute binnen in het WZC, en er werd een wandelzoektocht met foto’s georganiseerd. Ook de hersenen hebben moeten werken: de kennis omtrent het correct gebruik van een rollator, veilig schoeisel, ... werd getest via een quiz.

Nog een leuk weetje: vorig jaar organiseerde het WZC een fietscompetitie, waarbij de afdelingen het tegen elkaar opnamen en om het meest kilometers moesten afleggen. En of het een competitie was, het enthousiasme was enorm. Dit jaar hebben ze het over een andere boeg gegooid en ervoor gekozen om allemaal samen te werken.

Fijne initiatieven van WZC Aymonshof!

Verslag: Lotte Verbeke

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x