24 april 2023

Revalidatieziekenhuis Lemberge

Educatiesessie risicovolle medicatie + stappenteller competitie

Revalidatieziekenhuis Lemberge, dat deel uitmaakt van Zorgband Leie & Schelde, focust zich voornamelijk op oudere patiënten. Hun doel is om tot maximale reactivering van de oudere persoon te komen. Om deze reden schenken ze doorheen het jaar enorm veel aandacht aan valpreventie en wordt de Week van de Valpreventie gebruikt om het thema extra in de verf te zetten.

Stappentellers

Dit jaar zijn er op beide afdelingen (SP-neurologie, SP-orthopedie) 10 stappentellers verdeeld. Op deze manier kunnen de wandelgewoontes van de patiënten opgevolgd en wie weet ook verbeterd worden. Voor elke patiënt zijn er, volledig op maat, persoonlijke doelen opgesteld. Ze worden mooi opgevolgd en gesteund in hun proces, met elke dag (een beetje) meer stappen dan de dag voorheen. Door de dagelijkse registratie kan men de evolutie opvolgen en de vooruitgang ook delen met de patiënten, wat motiverend werkt. Deze actie kadert mooi binnen de kijk van het centrum, dat elk moment een oefen/therapie moment is.

Educatie

Afgelopen week vond er in het kader van de Week van de Valpreventie al een petanque-activiteit plaats en werd er een educatiesessie rond medicatie en valpreventie georganiseerd, met als doel de oudere personen correcte informatie meegeven. Verder staan er nog heel wat evenementen op de planning: op woensdag wordt er een Tai Chi gegeven door kinesitherapeut Freija en op donderdag en vrijdag is er een levend tafelvoetbal schouwspel te zien. Tijdens deze activiteiten worden de patiënten gemotiveerd om meer te bewegen en staan spel en plezier centraal. Ook de afstand naar de tuin die moet worden afgelegd, is voor iedereen een mooie winst. Activiteiten rond valpreventie zat dus deze week in Revalidatieziekenhuis Lemberge!

Verslag: Lotte Verbeke

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x