27 april 2023

LDC De Wijzer

Toegankelijkheidswandeling

Vandaag was het geen gewone dag aan het Lokaal Dienstencentrum De Wijzer, gelegen te Bilzen. Er stond namelijk een toegankelijksheidswandeling op de planning. Onder een stralende zon kwamen met mondjesmaat de deelnemers aangewandeld. Daarnaast was er ook een variatie in loophulpmiddelen dat de deelnemers met zich meebrachten. Er waren rollators, wandelstokken en zelfs trekkingstokken (poles). Voordat de wandeling echt van start kon gaan, werden er wat opwarmingsoefeningen gedaan. Zo waren de deelnemers helemaal klaar om erin te vliegen.
Wandeling

Ik ging tijdens de wandeling even langs Lieve Opsteyn wandelen. Lieve is neurologisch kinesitherapeut en Expert Valpreventie bij Ouderen. Omdat de Week van de Valpreventie dit jaar focust op het belang van bewegen, waaronder regelmatig wandelen, wou Lieve graag een beweegactiviteit organiseren. Samen met de stad Bilzen en Bewegen Op Verwijzing-coach Caroline Yildiz werd een toegankelijkheidswandeling uitgewerkt. Met deze wandeling wil Lieve graag senioren aanzetten tot bewegen. Lieve gaf tijdens de wandeling ook tips over hoe je best met de rollator op het voetpad geraakt.Gezond tussendoortje   

Na de wandeling kregen de deelnemers een glaasje water en een stukje wortelcake aangeboden. Cassie Collings, co√∂rdinator senioren en gezondheid bij de stad Bilzen vertelde me dat ze elk jaar tijdens de Week van de Valpreventie activiteiten organiseren en zo valpreventie extra in de kijker zetten. Nadat iedereen wat had gerust, werd er binnen nog een infosessie rond valpreventie gegeven.

Verslag: Amber Lafosse  

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x