26 april 2023

Gemeentebestuur Kasterlee

Reizend valpreventieparcours

In Lokaal Dienstencentrum Harten Drie te Tielen werd er op woensdag een informatieve sessie over valpreventie gegeven aan enkele bezoekers. Met een tasje koffie in de hand zaten de deelnemers van het reizend valpreventieparcours aandachtig te luisteren naar wat Natasja aan het vertellen was. Natasja is welzijnsmedewerker van de gemeente Kasterlee en geeft deze informatieve sessie ook in Lichtaart en Kasterlee tijdens de Week van de Valpreventie.

Interactief

Nadat Natasja alle belangrijke informatie had overlopen was het aan de deelnemers om te laten zien dat ze goed hadden opgelet. Een deelnemer werd aangeduid en onder begeleiding van Natasja werd er geoefend hoe je best rechtkomt na een val. Hierna stond de deelnemers nog een uitdaging te wachten, namelijk het valpreventieparcours. Er werden kegeltjes geplaatst en obstakels neergelegd. Om het wat uitdagender te maken kregen de deelnemers een speciale bril op. Deze bril zorgde er voor dat je niet meer zag of wazig zag.


Laagdrempelig 

Natasja vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en probeert alles zo laagdremplig mogelijk te houden. Ze wil met dit initiatief tijdens de Week van de Valpreventie de ouderen stimuleren om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. Sumati Adriaensen, Schepen van Sociale zaken, Welzijn en Senioren in de Gemeente Kasterlee, beaamt dit. Jaarlijks wordt er in Kasterlee een evenement georganiseerd tijdens de Week van de Valpreventie om valpreventie in de kijker te zetten.

We kijken alvast uit naar het initiatief van volgend jaar!

Verslag: Amber Lafosse 

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x