Opleiding tot Vlaamse Otago instructeur

In het najaar van 2023 organiseert het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen opleidingen tot Vlaamse Otago instructeur.

Professionele zorgverleners en/of paramedici met ervaring of interesse in beweging (kinesitherapeuten, bewegingswetenschappers, leerkrachten lichamelijke opvoeding, ergotherapeuten, (revalidatie)verpleegkundigen, …), worden opgeleid in het instrueren en begeleiden van het Vlaamse Otago oefenprogramma aan thuiswonende ouderen met als doel de spierkracht en het evenwicht te verbeteren en op die manier het aantal vallen te verminderen. Na het succesvol afronden van de opleiding, ontvangen de deelnemers een getuigschrift van erkende instructeur waarmee men toe kan treden tot het Vlaamse Otago netwerk en kan bijdragen aan de implementatie van het oefenprogramma in Vlaanderen. De aanpak in de implementatie van het VL-Otago oefenprogramma kan verschillen tussen de disciplines en setting van de instructeur. Op dit moment kan de deelnemer van het oefenprogramma genieten van terugbetalingsmogelijkheden indien deze VL-Otago volgt bij een zelfstandige kinesitherapeut. Het EVV biedt aan alle instructeurs vrijblijvende ondersteuning aan om VL-Otago in de eigen praktijk geïmplementeerd te krijgen.


Meer informatie kan je terugvinden in het programmaboekje.

De data zijn intussen bekend! Inschrijven kan vanaf nu. Wees er snel bij want het aantal deelnemers per opleiding is beperkt tot 12.

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x