World guidelines for falls prevention and management for older adults: a global initiative

De ‘World Guidelines for Falls Prevention and Management for Older Adults: A Global Initiative’ werden op 30 september 2022 gepubliceerd in Age and Ageing, het wetenschappelijk tijdschrift van de British Geriatrics Society. Deze richtlijnen werden ontwikkeld door de World Falls Task Force, een samenwerking tussen 96 multidisciplinaire experten afkomstig uit 39 landen.

Het doel van deze wereldwijde richtlijnen voor de klinische praktijk inzake valpreventie zijn het aanbieden van gestandaardiseerde aanbevelingen die in verschillende settings en landen kunnen worden aangepast en gebruikt. De ‘World Guidelines for Falls Prevention and Management for Older Adults: A Global Initiative’ vormen een aanvulling op bestaande richtlijnen waaronder deze van het EVV en omvatten de laatste nieuwe wetenschappelijke evidentie.

In een proces van 3 jaar deelden specialisten, wetenschappelijke en academische organisaties hun expertise en inzichten en werd er feedback gegeven door ouderen en zorgverleners, met als resultaat de publicatie van deze peer-reviewed richtlijnen. Professor Koen Milisen (voorzitter van het EVV) en Professor Mirko Petrovic (expert van het EVV) waren lid van de internationale stuurgroep. Verder werden elf werkgroepen opgericht. Professor Koen Milisen en Professor Ellen Vlaeyen (ondervoorzitter van het EVV) fungeerden als groepsleiders voor de werkgroep ‘Falls in Hospitals and Nursing Homes’, samen met de Australische professoren Gustavo Duque, Meg Morris en Cathy Said. Professor Alice Nieuwboer (expert van het EVV) was een van de groepsleiders voor de werkgroep ‘Falls in Parkinson's Disease and Related Disorders’. De nieuwe update van de Vlaamse praktijkrichtlijn voor valpreventie in woonzorgcentra die in de loop van 2023 zal verschijnen, zal in lijn zijn met deze internationale richtlijnen.

Meer informatie over de ‘World Guidelines for Falls Prevention and Management for Older Adults: A Global Initiative’ en over de verschillende werkgroepen vind je op: https://academic.oup.com/ageing/article-lookup/doi/10.1093/ageing/afac205 en op de website https://worldfallsguidelines.com/


keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x