9 oktober 2023

Schakel een gratis procesbegeleider in voor val- en fractuurpreventie in jouw woonzorgcentrum!

Als woonzorgcentrum doe je er alles aan om de gezondheid en het welzijn van de bewoners te verbeteren. Een hele uitdaging, maar… Je staat er niet alleen voor! Doe mee aan het project 'Procesbegeleiding voor preventie in woonzorgcentra'. Hierbij kan je gratis, intensieve begeleiding op maat krijgen van een procesbegeleider voor het aanpakken van gezondheidsproblemen bij oudere personen, zoals vallen, ondervoeding, slechte mondhygiëne of overmatig gebruik van psychofarmaca. Procesbegeleiders bieden vandaag ondersteuning aan al meer dan 380 woonzorgcentra verspreid over heel Vlaanderen.

“Een procesbegeleider houdt je heel alert, zodat er aandacht wordt besteed aan zaken waar vroeger te weinig bij werd stilgestaan. Of die na een tijdje vergeten worden. Het helpt ook om inzicht te krijgen in bepaalde dingen. Bijvoorbeeld het advies om alle medewerkers te betrekken bij het traject, niet enkel het zorgpersoneel.” 

Kinesitherapeut en interne preventieadviseur Filip en kinesitherapeut Shauni uit WZC Zorgcampus Denderrust

Wil jouw woonzorgcentrum mee het verschil maken in het aantal valincidenten bij oudere personen? Dien je aanvraag in via het aanvraagformulier en ontwikkel een effectief val- en fractuurpreventiebeleid met behulp van de expertise en begeleiding van één van onze procesbegeleiders! Momenteel zijn er procesbegeleiders beschikbaar over heel Vlaanderen!

Hierbij probeert het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV) zo goed mogelijk een match te vinden tussen de woonzorgcentra en de procesbegeleiders.

Wil je graag later dan 2023 jouw traject starten voor het thema val- en fractuurpreventie of komt jouw woonzorgcentrum uit één van de volgende regio’s: West-Vlaanderen (De kuststrook, Brugge), Oost-Vlaanderen’ (Oudenaarde, Geraardsbergen, Ninove, Asse, Londerzeel), Antwerpen (Brasschaat, Beveren) of Vlaams-Brabant (Overijse)? Bekijk de voorwaarden en dien ook jouw aanvraag in! Je kan zelf de gewenste startperiode opgeven. Het EVV anticipeert graag op jouw vraag en zal op zoek gaan naar een geschikte procesbegeleider.

Benieuwd naar de ervaring van kinesitherapeut en interne preventieadviseur Filip en kinesitherapeut Shauni uit WZC Zorgcampus Denderrust? Lees hun verhaal hier

Meer informatie over het project en de rol van de procesbegeleiders, kan je terugvinden via: www.gezondleven.be/procesbegeleiding. Hier vind je gedetailleerde informatie over de voorwaarden en hoe je als woonzorgcentrum kan profiteren van de expertise van een procesbegeleider bij het implementeren van een val- en fractuurpreventiebeleid.

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x