Bewegen in tijden van Corona

Bewegen: Hét geheime wapen tegen COVID-19

Blijf in beweging, ook tijdens deze pandemie. Bewegen vermindert stress, doet je ontspannen, versterkt je immuunsysteem en werkt preventief tegen chronische aandoeningen en overgewicht.

Elke dag bewegen versterkt je fysiek en mentaal welbevinden. Het is nog niet onderzocht dat voldoende beweging een COVID-19 besmetting kan verhinderen, maar het kan je wel beschermen tegen bepaalde risicofactoren zoals overgewicht, obesitas, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte,… die je vatbaarder maken voor het krijgen van COVID-19.
Wil je hierover meer weten?

Lees hier verder

Praktische tips om meer te bewegen

UZ Gent heeft in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven actieplannen ontwikkeld die jou kunnen ondersteunen om meer te bewegen en evenwichtiger te eten. Deze persoonlijke actieplannen geven je een zicht op waar je vandaag staat, hoe het beter kan en waar je op moet letten.

Maak je persoonlijk actieplan hier

Tijdelijk geen verwijsbrief nodig voor Bewegen Op Verwijzing

Wil je meer bewegen en zit je lang stil? Laat je dan begeleiden door een Beweeg Op Verwijzing-coach. Om de huisarts te ontlasten, heb je tijdelijk geen verwijsbrief nodig voor Bewegen Op Verwijzen en kan je nu sneller bij je coach terecht. Deze sessies verlopen coronaproof op afstand of telefonisch.

Zoek hier je Bewegen Op Verwijzen-coach

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x