Materialen Week van de Valpreventie 2023

Zet je wandelschoenen alvast klaar, want de 12e editie van de Week van de Valpreventie is in aantocht! Deze week gaat door van 24 tot en met 30 april 2023. Met de slogan ‘Wandel je mee? Samen in beweging!’ sporen we alle verenigingen, organisaties, woonzorgcentra, zorgverleners, … aan om beweeg- of wandelactiviteiten te organiseren.

Speciaal voor deze wandel-editie zijn er drie wandelgidsen ontwikkeld: voor 65-plussers, voor zorgverleners en voor lokale besturen. Deze gids geeft inzicht in de link tussen beweging en het voorkomen van vallen, maar biedt ook heel wat beweeginspiratie en praktische tools:

  • Een beweeg-weekplanning
  • Een checklist 'Veilig schoeisel'
  • Een checklist 'Veilig op stap met de rollator'
  • Een checklist 'Veilig op stap met de wandelstok'
  • Tips voor een gezond tussendoortje
  • 10 wandel-weetjes

Voor lokale besturen zijn er tips om valpreventie in het gezondheidsbeleid te integreren.

Een affiche en placemat staan ook ter beschikking! Zo kan je jouw organisatie alvast klaarmaken voor de Week van de Valpreventie.

Schrijf jouw organisatie in vanaf 16 februari tot en met 6 mei 2023 via de knop hieronder. Wie weet halen we zo samen de kaap van 1200 deelnemende organisaties! In hetzelfde formulier kan je je ook kandidaat stellen om een Vliegende Reporter te ontvangen tijdens de Week van de Valpreventie. Organiseert jouw organisatie dus een unieke activiteit? Laat het ons weten tot en met 31 maart 2023 en wie weet wordt jouw organisatie gekozen!

Ik schrijf me in!

De affiche en placemat bestellen kan je bij het Logo uit jouw regioSurf naar www.vlaamse-logos.be, klik in de rechterhoek op ‘kies jouw Logo’, geef je postcode in en bestel de materialen bij de online webshop (bovenaan) van het logo in jouw buurt.

Een overzicht van alle materialen vind je hieronder. Je kan de materialen downloaden door op de afbeelding te klikken.

PromomateriaalAffiche

PlacematE-mail bannerWandelgidsen
Voor 65-plussers

Voor zorgverleners

Voor lokale besturen

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x