FAQ Week van de Valpreventie

Wat is de Week van de Valpreventie?

De ‘Week van de Valpreventie’ (WvdV) is een sensibilisatiecampagne die sinds het najaar 2010 in Vlaanderen bekend werd gemaakt. De WvdV is ontstaan uit een samenwerking tussen het Expertisecentrum Val- en fracuurpreventie Vlaanderen (EVV), het Vlaams Instituut voor Gezond Leven en de Vlaamse Logo's (Lokaal Gezondheidsoverleg).


Het kerndoel van de WvdV is sensibilisering en informatieverspreiding rond valpreventie. Tijdens de WvdV worden de krachten van alle meewerkende organisaties gebundeld om met éénzelfde boodschap naar buiten te komen met duidelijke en eenduidige informatie omtrent valpreventie. Het doel hiervan is het belang van valpreventie benadrukken en promoten. Vanuit de meewerkende organisaties wordt er materiaal (zoals folders, affiches, activiteiten,...) en advies voorzien aan de lokale dienstencentra, intermediairen, gezondheidswerkers, woonzorgcentra e.a. om rond valpreventie te kunnen werken.

Wanneer is de Week van de Valpreventie?

De Week van de Valpreventie (WvdV) is een jaarlijks terugkerende campagne die plaatsvindt tijdens de laatste volledige week van de maand april. In 2024 zal de Week van de Valpreventie doorgaan van 22 tot en met 28 april.

Hoe bestel ik materialen voor de Week van de Valpreventie?

Voor informatie over het bestellen van materialen kan je terecht bij het logo in jouw buurt. Surf naar www.vlaamse-logos.be, klik in de rechterhoek op ‘kies jouw Logo’, geef je postcode in en bestel de materialen bij de online webshop (bovenaan) van het logo in jouw buurt. Meer informatie vind je in ons stappenplan.

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x