FAQ Week van de Valpreventie

Wat is de Week van de Valpreventie?

De ‘Week van de Valpreventie’ (WvdV) is een sensibilisatiecampagne die sinds het najaar 2010 in Vlaanderen bekend werd gemaakt. De WvdV is ontstaan uit een samenwerking tussen het Expertisecentrum Val- en fracuurpreventie Vlaanderen (EVV), het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en de LOcoregionaal GezondheidsOverleg (Logo’s).
Het kerndoel van de WvdV is sensibilisering en informatieverspreiding rond valpreventie. Tijdens de WvdV worden de krachten van alle meewerkende organisaties gebundeld om met éénzelfde boodschap naar buiten te komen, met duidelijke en eenduidige informatie omtrent valpreventie, om het belang van valpreventie te benadrukken en te promoten. Vanuit de meewerkende organisaties wordt er materiaal (zoals folders, affiches, activiteiten,...) en advies voorzien aan de lokale dienstencentra, intermediairen, gezondheidswerkers, woonzorgcentra e.a. om rond valpreventie te kunnen werken.

Wanneer is de Week van de Valpreventie?

De Week van de Valpreventie (WvdV) is een jaarlijks terugkerende campagne die plaatsvindt tijdens de laatste volledige week van de maand april.

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x