Woonzorgcentra West-Vlaanderen


Het expertennetwerk bestaat uit heel wat verschillende disciplines zoals hieronder in de lijst weergegeven.

De experten zijn bereid hun kennis en vaardigheden inzake val- en fractuurpreventie te verspreiden en kunnen gecontacteerd worden voor het geven van vormingen of het leveren van expertise bij bepaalde vragen inzake valpreventie.

Indien u interesse heeft kan u contact opnemen met één van onderstaande personen in functie van de locatie van uw organisatie. Verdere praktische afspraken (inhoud, verloning en onkostenvergoeding, locatie,…) zijn verder af te stemmen met de lesgever zelf.

Woonzorgcentra West-Vlaanderen

Petra Poissonnier - Ergotherapeut

contact:

petrapoissonnier@hotmail.com

0477/807502

Jolien Spinnewyn - Ergotherapeut

"Ik werk reeds 10 jaar in de ouderenzorg. Ik heb ervaring met dementie, wat een belangrijke risicofactor is. Ik geef regelmatig vormingen aan professionele hulpverleners. Daarnaast begeleid ik organisaties bij het uitrollen van een vlapreventiebeleid. Contacteer mij gerust voor een vorming op maat van jouw organisatie".

Contact:

jolien.spinnewyn@gmail.com

0496/ 74 89 05

Jan Tessier - Kinesitherapeut 

(Regio: zorgregio Brugge)

"Ik heb expertise in de Geriatrische Kinesitherapie, (was) referentiepersoon valpreventie, nu expert valpreventie bij ouderen. Ik heb veel ervaring in het omgaan met personen met dementie, zowel in een WZC, een Centrum voor Dagverzorging als in de thuissituatie. Ik zit in de zorgraad voor de ELZ (Eerstelijnszone) Oostkust. Ik zit in de Vlaamse Ouderenraad in de commissies Sport en Bewegen (secretaris) en WGZ (Welzijn, gezondheid en zorg) als deskundige. Ik zit ook in de adviescommissie mobiliteitshulpmiddelen van de Vlaamse overheid en in de stuurgroep (in Blankenberge) voor het project BOV (Beweging op Verwijzing) van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Ik heb verschillende lezingen gegeven over "Rechtkomen na een val", over "Fixatie in WZC en thuis", over "De aanpak van valpreventie in een WZC", over "Bewegen en Dementie". Ik heb implementatie van de valpreventie voorgesteld in het WZC waar ik werkte."

Contact:

jankine@gmail.com

0479/ 71 78 97

Bjorn De Raedt - Ergotherapeut en referentiepersoon dementie

(Regio: Grens Oost -en West-Vlaanderen)

"Ik ben één van de 2 aanspreekpunten rond valpreventie binnen onze vzw. Samen met mijn collega sta ik in voor het valpreventiebeleid, uitwerking én opvolging. Samen leiden we ook de werkgroep valpreventie. Daarnaast geef ik ook infosessies aan het personeel en bewoners van het woonzorgcentrum maar ook aan de residenten van de assistentiewoningen. 

Als referentiepersoon dementie heb ik veel ervaring met dementie, wat een belangrijke risicofactor is in het valpreventiebeleid.

Als ergotherapeut heb ik me extra toegelegd op hulpmiddelen (adviseren, aanpassen), woonomgeving en -inrichting, zaken die van groot belang zijn in een valpreventiebeleid."

Contact:

bjorndr@dominovzw.be

0479/ 29 05 83

Pieter-Jan Dalle - Ergotherapeut

"Ik heb ervaring met mensen die moeilijkheden hebben in de mobiliteit. Dit is een belangrijke oorzaak van vallen in de thuissetting maar ook in woonzorgcentrum. Mij mag je zeker contacteren om een presentatie in jouw organisatie of op een bijeenkomst te geven".

Contact:

pj_dalle@hotmail.com

0494/ 94 51 00

Leen Bouckaert -  Ergotherapeut, gerontoloog en docent

"Ik heb ervaring met evidence based practice en de vertaling ervan naar de praktijk. Ik heb praktijkervaring als ergotherapeut in een WZC en LDC. Ik heb me verdiept in de gerontologie en behaalde de master in de gerontologie. Als docent heb ik ervaring in het geven van vormingen en coaching, zowel aan studenten en mensen in het werkveld.
Mij mag je contacteren om vormingen te geven of je organisatie te coachen in een verandertraject".

Contact:

leenbouckaert@hotmail.com; sqaqel@gmail.com

0473/ 22 20 37

Lou Verstrate - Kinesitherapeut, OTAGO-instructeur en BOV coach

"Expertise als BOV coach, in GGZ psycho-somatiek. Expertise met kansengroepen, Parkili, Otago, VOA. Een bevlogen/bewogen spreker."

Contact:

Lou@bewegingshuis.be

Dimitri Vrancken - Beweegcoach, Docent, Consulent

"In hoofdzaak ben ik een bewegingswetenschapper met kennis en ervaring in de aangepaste bewegingsactiviteiten (sport en bewegen voor doelgroepen). Momenteel werk ik als docent en onderzoeker aan praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek in dit vakgebied. Binnen de hogeschool heb ik ook een netwerkfunctie waarin ik samenwerkingen met relevante partners uit het werkveld help faciliteren. Daarnaast ben ik tevens ook beweegcoach en begeleid ik mensen op individuele basis of in groep naar een actieve levensstijl. Vanwege mijn achtergrond zal ik valpreventie doorgaans benaderen vanuit een preventieve ooghoek met bijzondere aandacht voor de intrinsieke risicofactoren evenwicht, spierkracht, gang en mobiliteit. Ik heb ervaring met het ontwikkelen en implementeren van oefenprogramma's die in diverse settings gebruikt kunnen worden. Kortom, ik kan een multidisciplinair verhaal brengen rond valpreventie voor een publiek van 50 tot >100 jaar."

Contact:

dimitri.vrancken@hotmail.com

0497/ 46 28 87



keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x