Woonzorgcentra Oost-Vlaanderen

TERUG NAAR OOST-VLAANDEREN

Het expertennetwerk bestaat uit heel wat verschillende disciplines zoals hieronder in de lijst weergegeven.

De experten zijn bereid hun kennis en vaardigheden inzake val- en fractuurpreventie te verspreiden en kunnen gecontacteerd worden voor het geven van vormingen of het leveren van expertise bij bepaalde vragen inzake valpreventie.

Indien u interesse heeft kan u contact opnemen met één van onderstaande personen in functie van de locatie van uw organisatie. Verdere praktische afspraken (inhoud, verloning en onkostenvergoeding, locatie,…) zijn verder af te stemmen met de lesgever zelf.

Woonzorgcentra Oost-Vlaanderen

Leen Bouckaert -  Ergotherapeut/gerontoloog/docent

"Ik heb ervaring met evidence based practice en de vertaling ervan naar de praktijk. Ik heb praktijkervaring als ergotherapeut in een WZC en LDC. Ik heb me verdiept in de gerontologie en behaalde de master in de gerontologie. Als docent heb ik ervaring in het geven van vormingen en coaching, zowel aan studenten en mensen in het werkveld.
Mij mag je contacteren om vormingen te geven of je organisatie te coachen in een verandertraject".

Contact:

leenbouckaert@hotmail.com; sqaqel@gmail.com

0473/ 22 20 37

Miriam Couck - Kinesitherapeut

contact:

Mimi.couck@gmail.com

0472/466927

Bjorn De Raedt - Ergotherapeut en referentiepersoon dementie

(Regio: Grens Oost -en West-Vlaanderen)

"Ik ben één van de 2 aanspreekpunten rond valpreventie binnen onze vzw. Samen met mijn collega sta ik in voor het valpreventiebeleid, uitwerking én opvolging. Samen leiden we ook de werkgroep valpreventie. Daarnaast geef ik ook infosessies aan het personeel en bewoners van het woonzorgcentrum maar ook aan de residenten van de assistentiewoningen. 

Als referentiepersoon dementie heb ik veel ervaring met dementie, wat een belangrijke risicofactor is in het valpreventiebeleid.

Als ergotherapeut heb ik me extra toegelegd op hulpmiddelen (adviseren, aanpassen), woonomgeving en -inrichting, zaken die van groot belang zijn in een valpreventiebeleid."

Contact:

bjorndr@dominovzw.be

0479/ 29 05 83

Tina Tessenaere - Ergotherapeut 

(Regio: Temse/Bornem)

Contact:

tina.tessenaere@gmail.com

0474/ 44 13 76

Louise Visser - Ergotherapeut en preventieadviseur 

"Ik heb heel wat praktijkervaring door mijn dagdagelijkse job als ergotherapeut in het Rvt. Als preventieadviseur startte ik een preventiebeleid in de GAW's. Ik geef regelmatig infosessies over vallen en de gevolgen ervan en heb een breed netwerk aan hulpverleners die elk hun expertise hebben."

Contact: 

loes.visser2@gmail.com

0473/ 31 25 52

Emilie Vermeulen - Kinesitherapeut

"Onderzoek boeit mij, ik heb een enquête in verband met de kennis van de risicofactoren van vallen laten invullen door collega's en de resultaten geëvalueerd. Ervaringen delen is belangrijk. Voornamelijk risicogedrag bij personen met dementie is interessant en de mate waarin je als kinesitherapeut een bewoner met dementie toch tot bewegen kan krijgen om het valrisico te beperken. Ik geef graag een bijscholing over valpreventie."

Contact:

veem@telenet.be

0472/ 55 81 66

Marie De Backer - Ergotherapeut

"Ik werk met kwetsbare ouderen. Deze personen hebben automatisch een verhoogd valrisico"

Contact:

marie.dbacker@outlook.be

0476719193

Dimitri Vrancken - Beweegcoach, Docent, Consulent

"In hoofdzaak ben ik een bewegingswetenschapper met kennis en ervaring in de aangepaste bewegingsactiviteiten (sport en bewegen voor doelgroepen). Momenteel werk ik als docent en onderzoeker aan praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek in dit vakgebied. Binnen de hogeschool heb ik ook een netwerkfunctie waarin ik samenwerkingen met relevante partners uit het werkveld help faciliteren. Daarnaast ben ik tevens ook beweegcoach en begeleid ik mensen op individuele basis of in groep naar een actieve levensstijl. Vanwege mijn achtergrond zal ik valpreventie doorgaans benaderen vanuit een preventieve ooghoek met bijzondere aandacht voor de intrinsieke risicofactoren evenwicht, spierkracht, gang en mobiliteit. Ik heb ervaring met het ontwikkelen en implementeren van oefenprogramma's die in diverse settings gebruikt kunnen worden. Kortom, ik kan een multidisciplinair verhaal brengen rond valpreventie voor een publiek van 50 tot >100 jaar."

Contact:

dimitri.vrancken@hotmail.com

0497/ 46 28 87keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x