Woonzorgcentra Antwerpen

TERUG NAAR ANTWERPEN

Het expertennetwerk bestaat uit heel wat verschillende disciplines zoals hieronder in de lijst weergegeven.

De experten zijn bereid hun kennis en vaardigheden inzake val- en fractuurpreventie te verspreiden en kunnen gecontacteerd worden voor het geven van vormingen of het leveren van expertise bij bepaalde vragen inzake valpreventie.

Indien u interesse heeft kan u contact opnemen met één van onderstaande personen in functie van de locatie van uw organisatie. Verdere praktische afspraken (inhoud, verloning en onkostenvergoeding, locatie,…) zijn verder af te stemmen met de lesgever zelf.

Woonzorgcentra Antwerpen

Greet Van Looveren - Ergotherapeut 

Contact:

stevenengreet@hotmail.com

0485/13 00 62

Eddy Gorris - Kinesitherapeut

"Ik ben sinds enkele jaren expert valpreventie en momenteel procesbegeleider in WZC voor valpreventie. Momenteel ben ik ook schepen voor senioren in een gemeente." 

Contact:

eddy.gorris@telenet.be

0475/ 78 32 59

Albert Thiebaut - Coördinerend en raadgevend arts

"Expertise in valpreventie en voeding".

Contact:

albert.thiebaut@skynet.be

0475/ 72 73 63

Christel Wintermans - Adjunct hoofdverpleegkundige 

(Regio: Nijlen)

"Als valpreventie adviseur kijk ik kritisch mee naar het fixatie beleid".

Contact:

christel.wintermans@hotmail.com

0497/ 51 98 55

Tinneke Claes - Ergotherapeut

(Regio: Kempen)

"Ik heb ervaring met dementie. Ik heb 10 jaar in een woonzorgcentrum gewerkt. Ik geef vormingen voor alle soorten settings. Momenteel werk ik ook een zorgpad valpreventie uit."

Contact:

info@tinnekeclaes.be

0474/45 04 24

Hilde Caes - Kinesitherapeut

"Als kinesitherapeut binnen een woonzorgcentrum heb ik heel wat ervaring binnen valpreventie"

Contact:

hilde.caes@telenet.be

0495/ 16 63 04

Astrid Cooremans - Ergotherapeut 

"Ik werk reeds drie jaar in een WZC en voornamelijk bij ouderen met dementie. Hiernaast geef ik binnen verschillende settings vormingen over valpreventie en dementie"

Contact:

ergo.astrid@outlook.com 

0494/ 24 07 46

Sara Jacobs - Ergotherapeut 

"Aangezien ik binnen een setting werk gespecialiseerd in zorg voor personen met dementie/jongedementie, is het een uitdaging om voor deze speciefieke doelgroep valpreventie verder te implementeren en te optimaliseren. Vanuit mijn overtuiging dat valpreventie een positieve invloed heeft op de kwaliteit van leven, wil ik graag mijn kennis delen met geïnteresseerden."

Contact:

sarajacobs@live.be

0474/ 56 91 20

Dimitri Vrancken - Beweegcoach, Docent, Consulent

"In hoofdzaak ben ik een bewegingswetenschapper met kennis en ervaring in de aangepaste bewegingsactiviteiten (sport en bewegen voor doelgroepen). Momenteel werk ik als docent en onderzoeker aan praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek in dit vakgebied. Binnen de hogeschool heb ik ook een netwerkfunctie waarin ik samenwerkingen met relevante partners uit het werkveld help faciliteren. Daarnaast ben ik tevens ook beweegcoach en begeleid ik mensen op individuele basis of in groep naar een actieve levensstijl. Vanwege mijn achtergrond zal ik valpreventie doorgaans benaderen vanuit een preventieve ooghoek met bijzondere aandacht voor de intrinsieke risicofactoren evenwicht, spierkracht, gang en mobiliteit. Ik heb ervaring met het ontwikkelen en implementeren van oefenprogramma's die in diverse settings gebruikt kunnen worden. Kortom, ik kan een multidisciplinair verhaal brengen rond valpreventie voor een publiek van 50 tot >100 jaar."

Contact:

dimitri.vrancken@hotmail.com

0497/ 46 28 87

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x