24 april 2019

WZC Aymonshof (Dendermonde)

Jan Tessier

Het WZC Aymonshof heeft zich voor de Week van de Valpreventie niet beperkt tot de eigen werking, maar ook contacten gelegd met de stad, de sportschool, het buurtnetwerk en het dementiecentrum, Meander, om ook vanuit deze groepen een samenwerking tot stand te brengen voor deze Week van de Valpreventie.

De week van de valpreventie is dan ook plechtig geopend door de schepen van sociale zaken van de stad en een samenwerking met ‘Meander’ die zorgt voor buurtwandelingen met bewoners is opgestart. Enkele foto’s van deze opening werden in de krant gepubliceerd, met een tekst erbij over het hindernissenparcours, dat in en buiten het WZC werd geïnstalleerd. Aan de hand van een aantal verkeersborden, met een opdracht, kunnen de bewoners dit parcours volgen.

Zij hebben vanuit hun visie om hun bewoners centraal te plaatsen, een doorlopend programma, specifiek voor de week van de valpreventie, opgesteld waar er op elke afdeling dagelijks verschillende activiteiten georganiseerd worden.

Vandaag stond er een wandeling, een hindernissenparcours, een ritje buiten met de duofiets, een valquiz, rollatordansen, groepsturnen en een veiligheidsbingo op het programma.

De bedoeling van het WZC is enerzijds om de bewoners actief te laten deelnemen in het kader van valangst maar ook de buurt, de sportschool en de omgeving wat nauwer bij het gebeuren te betrekken. Hierdoor kan men meer persoonsgericht gaan werken.

Zij hebben ook een eigen affiche ontworpen en dit vindt men ook overal terug in het WZC.

De activiteiten worden op alle diensten gegeven en het personeel krijgt nog een bijkomende vorming over heffen en tillen, het gebruik van de tillift en hoe men transfers moet uitvoeren op een ‘bewonersvriendelijke’ wijze.

Veel van deze initiatieven worden niet alleen in deze week uitgevoerd, maar worden jaar in, jaar uit gebruikt in het WZC.

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x