25 april 2019

Residentie Baudry (Bornem)

Lieve Demeester

Weg met die angst

In Bornem geen woonzorgcentrum, wel een nagelnieuw complex met wel tachtig assistentiewoningen. In oktober vorig jaar geopend. De Week van de Valpreventie wordt hier dus voor de eerste keer georganiseerd. En net vandaag opent de residentie ook haar deuren voor al wie een kijkje wilt komen nemen.

Het rollatorparcours ligt er mooi bij. Deelnemers lopen af en aan. Goed begeleid. Aan de muur hangen platen met handige tips over hoe je een rollator veilig gebruikt. Verpleegkundige Tom Van Ranst geeft deze week ook geregeld uitleg over valangst en hoe die te voorkomen en aan te pakken.

Tips bij de inrichting

Micheline Bastiaans is heel blij met het initiatief van het Expertisecentrum Val-en fractuurpreventie. “Iedereen die in de ouderenzorg actief is, weet dat vallen een van de grootste problemen is bij deze doelgroep. Uiteraard hebben we er sowieso aandacht voor. Nieuwe bewoners geven we allerlei tips over hoe ze hun woning kunnen inrichten met het oog op valrisico. Niet te vol zetten, geen tapijten. Maar toch, herhalen is meer dan nodig en bewegen natuurlijk ook. Zowel de bewonersraad als de bewoners zelf zijn geïnteresseerd in alles wat hun leven hier veiliger kan maken.”

Stimuleren

Nog zo’n toverwoord. Hier in deze residentie staat bewegen hoog op de agenda. Met een divers aanbod op maat.

Het rollatorparcours nodigt de bewoners uit om na te gaan of ze inderdaad wel de vaardigheden onder de knie hebben om bijvoorbeeld een drempel te overbruggen en om hier en daar een bochtje te nemen.

Wie slaagt krijgt een heus diploma en een portie vertrouwen. Daar gaat het om, wie vol vertrouwen op weg gaat, laat de valangst achter zich.

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x