Train-de-trainer 'Blijf valangst de baas' - VOLZET

Zo’n 1 op 2 oudere personen hebben angst om te vallen en vermijden daarom activiteiten.  Hierdoor belanden ze in een vicieuze cirkel waarbij spierkracht, evenwicht en mobiliteit afnemen, wat ervoor zorgt dat de kans op een val toeneemt.

Volg onze train-de-trainer en help deze cirkel doorbreken als trainer van ‘Blijf valangst de baas’! Deze train-de-trainer heeft als doel hulpverleners te leren werken met de cursus 'Blijf valangst de baas' zodat zij de cursus kunnen aanbieden aan oudere personen. Naast kennis van de cursus, focust de train-de-trainer daarom vooral op het aanleren van vaardigheden. Op die manier halen we de beste coach, groepsleider en presentator in jou naar boven!

Deze ééndaagse training zal op twee verschillende locaties aangeboden worden. Dit is echter onder voorbehoud. Bij onvoldoende inschrijvingen per locatie (minder dan 12), zal de cursus op één locatie plaatsvinden. Deze locatie wordt afgestemd op de meerderheid van de cursisten.

Over 'Blijf valangst de baas'

‘Blijf valangst de baas’ is een interactieve cursus voor oudere personen die hen kennis en vaardigheden leert om:

  • Hun bezorgdheid om te vallen te verminderen
  • De kans op vallen te verminderen
  • Optimaal gebruik te maken van de eigen mogelijkheden
  • Meer aan lichaamsbeweging te doen

Deze cursus is een initiatief in het kader van de Week van de Valpreventie 2020 (20-26 april 2020), die in het teken van valangst zal staan. De cursus zal tijdens deze week voorgesteld worden en van start kunnen gaan. Ook na afloop van de Week van de Valpreventie kan deze cursus uiteraard verder aangeboden worden.

Meer informatie lees je in ons programmaboekje. 

OPGELET!

De train-de-trainer ‘Blijf valangst de baas’ is volzet, zowel in Gent (5/12) als in Leuven (12/12). De inschrijvingen zijn afgesloten. 

Indien u geïnteresseerd bent, kan u een mailtje sturen naar expertisecentrum@valpreventie.be. Dan zullen we u contacteren indien de train-de-trainer in de toekomst nogmaals georganiseerd zou worden. keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

FAQ

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x