Thuissetting Vlaams-Brabant

Het expertennetwerk bestaat uit heel wat verschillende disciplines zoals hieronder in de lijst weergegeven.

De experten zijn bereid hun kennis en vaardigheden inzake val- en fractuurpreventie te verspreiden en kunnen gecontacteerd worden voor het geven van vormingen of het leveren van expertise bij bepaalde vragen inzake valpreventie.

Indien u interesse heeft kan u contact opnemen met één van onderstaande personen in functie van de locatie van uw organisatie. Verdere praktische afspraken (inhoud, verloning en onkostenvergoeding, locatie,…) zijn verder af te stemmen met de lesgever zelf.

Thuissetting Vlaams-Brabant

Caroline Delvaux - Ergotherapeut

(Regio: Verbond Leuven)

Contact:

caroline.delvaux@cm.be

016/ 35 94 34

Nele Demonie - Ergotherapeut/verpleegkundige

Contact: 

info@ergonele.be

0473/ 24 51 32

Nele Hostie - Ergotherapeut

(Regio: Tremelo/Aarschot/Rotselaar/Leuven)

"Experte in valpreventie; ambassadeur fixatiearme thuiszorg; auti-coach en Sherborne coach".

Contact:

nelehostie@gmail.com

0468/ 22 52 06

Liesbeth Leemans - Apotheker, zelfstandig consulent en  docent

(Regio: Leuven/ Tienen)

"Expertise in communicatie en farmacotherapie - gedreven lesgever".

Contact:

lies.leemans@amace.eu

0476/ 21 55 63

Loeka Vanderborcht - Kinesitherapeut

"Als docent ergotherapie geef ik praktijklessen rond valpreventie. Ik pas de praktijkrichtlijn valpreventie toe in mijn zelfstandige praktijk als ergotherapeut en geef hierover graag informatie aan andere professionals"

Contact:

info@ergotherapieloeka.be

0497/ 65 50 68

Liesbeth Vermeire - Maatschappelijk werker

"Als verantwoordelijke van een dienst gezinszorg binnen een OCMW wil ik valpreventie meer kenbaar maken bij zorgvragers en mantelzorgers, verzorgenden, samenwerkende diensten en andere hulpverleners. Er werd een meerjarenplan uitgeschreven om dit uit te werken. Ik heb ervaring met ouderen, personen met dementie, mensen met een handicap... Deze kennis deel ik graag met andere organisaties en diensten waarbij valpreventie nog in de kinderschoenen staat"

 Contact:

liesbeth.vermeire@ocmw.holsbeek.be

016/ 31 42 87

Gwen Vernimmen - Ergotherapeut 

"Als ergotherapeut binnen de dienst maatschappelijk werk ben ik verantwoordelijk voor de huisbezoeken omtrent woningaanpassing en adviezen en de ergotherapeutische begeleiding"

Contact:

gwenve@hotmail.com

0494/ 03 18 69

Dimitri Vrancken - Beweegcoach, Docent, Consulent

"In hoofdzaak ben ik een bewegingswetenschapper met kennis en ervaring in de aangepaste bewegingsactiviteiten (sport en bewegen voor doelgroepen). Momenteel werk ik als docent en onderzoeker aan praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek in dit vakgebied. Binnen de hogeschool heb ik ook een netwerkfunctie waarin ik samenwerkingen met relevante partners uit het werkveld help faciliteren. Daarnaast ben ik tevens ook beweegcoach en begeleid ik mensen op individuele basis of in groep naar een actieve levensstijl. Vanwege mijn achtergrond zal ik valpreventie doorgaans benaderen vanuit een preventieve ooghoek met bijzondere aandacht voor de intrinsieke risicofactoren evenwicht, spierkracht, gang en mobiliteit. Ik heb ervaring met het ontwikkelen en implementeren van oefenprogramma's die in diverse settings gebruikt kunnen worden. Kortom, ik kan een multidisciplinair verhaal brengen rond valpreventie voor een publiek van 50 tot >100 jaar."

Contact:

dimitri.vrancken@hotmail.com

0497/ 46 28 87


keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x