Thuissetting Oost-Vlaanderen

TERUG NAAR OOST-VLAANDEREN

Het expertennetwerk bestaat uit heel wat verschillende disciplines zoals hieronder in de lijst weergegeven.

De experten zijn bereid hun kennis en vaardigheden inzake val- en fractuurpreventie te verspreiden en kunnen gecontacteerd worden voor het geven van vormingen of het leveren van expertise bij bepaalde vragen inzake valpreventie.

Indien u interesse heeft kan u contact opnemen met één van onderstaande personen in functie van de locatie van uw organisatie. Verdere praktische afspraken (inhoud, verloning en onkostenvergoeding, locatie,…) zijn verder af te stemmen met de lesgever zelf.

Thuissetting Oost-Vlaanderen

Louise Visser - Ergotherapeut en preventieadviseur 

"Ik heb heel wat praktijkervaring door mijn dagdagelijkse job als ergotherapeut in het Rvt. Als preventieadviseur startte ik een preventiebeleid in de GAW's. Ik geef regelmatig infosessies over vallen en de gevolgen ervan en heb een breed netwerk aan hulpverleners die elk hun expertise hebben."

Contact: 

loes.visser2@gmail.com

0473/ 31 25 52

Lien De Sutter - Ergotherapeut

"Aangezien mijn functie zich in de eerste lijn, dus voornamelijk in de thuissituatie, voordoet, is het voor mij gemakkelijk om een link te leggen tussen valpreventie met al zijn risiciofactoren en de thuissituatie op zich. Aangezien ik binnen mijn functie met verschillende ziektebeelden in contact kom waaronder bijvoorbeeld dementie, parkinson of personen met een visuele beperking worden de linken naar valpreventie ook op die manier gelegd - aangepast aan de noden van de persoon zelf. Daarnaast informeren wij ook mantelzorgers, vrijwilligers maar zeker ook de leden zelf aan de hand van infosessies aangepast aan de doelgroep. Werken op maat staat centraal. Zin in een valpreventiesessie op maat aangepast aan een specifieke doelgroep? Dan mag je mij zeker contacteren."

Contact:

liendesutter@hotmail.com

0485/ 51 25 62

Laura Soens - Ergotherapeut

"Expertise in hulpmiddelen, advies, methodeveranderingen en woningaanpassingen bij ouderen."

Contact:

laurasoens85@hotmail.com

0499/ 11 22 20

Leen Bouckaert -  Ergotherapeut/gerontoloog/docent

"Ik heb ervaring met evidence based practice en de vertaling ervan naar de praktijk. Ik heb praktijkervaring als ergotherapeut in een WZC en LDC. Ik heb me verdiept in de gerontologie en behaalde de master in de gerontologie. Als docent heb ik ervaring in het geven van vormingen en coaching, zowel aan studenten en mensen in het werkveld.
Mij mag je contacteren om vormingen te geven of je organisatie te coachen in een verandertraject".

Contact:

leenbouckaert@hotmail.com; sqaqel@gmail.com

0473/ 22 20 37

Laurence Carlier - Lesgever bewegingstherapie, Medische Qi Gong en verpleegkundige 

"Expertise in  gezondheidspreventie, valpreventie via een actieve en bewegende aanpak (Medische Qi Gong)."

Contact:

laurence@zelfzijn.be

0478/ 70 37 59

Pieter-Jan Dalle - Ergotherapeut

"Ik heb ervaring met mensen die moeilijkheden hebben in de mobiliteit. Dit is een belangrijke oorzaak van vallen in de thuissetting maar ook in woonzorgcentrum. Mij mag je zeker contacteren om een presentatie in jouw organisatie of op een bijeenkomst te geven".

Contact:

pj_dalle@hotmail.com

0494/ 94 51 00

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

FAQ

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x