Thuissetting Limburg

TERUG NAAR LIMBURG

Het expertennetwerk bestaat uit heel wat verschillende disciplines zoals hieronder in de lijst weergegeven.

De experten zijn bereid hun kennis en vaardigheden inzake val- en fractuurpreventie te verspreiden en kunnen gecontacteerd worden voor het geven van vormingen of het leveren van expertise bij bepaalde vragen inzake valpreventie.

Indien u interesse heeft kan u contact opnemen met één van onderstaande personen in functie van de locatie van uw organisatie. Verdere praktische afspraken (inhoud, verloning en onkostenvergoeding, locatie,…) zijn verder af te stemmen met de lesgever zelf.

Thuissetting Limburg

Ann Vanhoudt - Seniorenconsulent, ouderencoach en trainer 

"Ik heb ervaring in het werken in diversiteit, o.a. met mensen met een migratieachtergrond, mensen in meer kwetsbare posities. Ik streef ernaar om mensen te empoweren en organisaties te ondersteunen in het werken in en aan diversiteit in de dienst-en hulpverlening. Ik heb ervaring in het werken rond val -en fractuurpreventie met o.a. mensen met een migratieachtergrond. Ik werk al meer dan 10 jaar in verschillende opleidingen tot polyvalentverzorgenden en banaba-opleidingen rond het thema 'omgaan met kwetsbare ouderen'. Ik ben er van overtuigd dat er veel winst te boeken valt indien val-en fractuurpreventie dichter bij de ouderen en hun mantelzorgers wordt gebracht en zeker bij de meer kwetsbare doelgroepen."

Contact:

ann.vanhoudt@telenet.be

0478/ 34 51 36

Christina Feruglio - Kinesitherapeut

"Ik werk als kinesitherapeut op een beschermde afdeling (dementie) en heb dan ook ervaring met dementie - doelgerichte uitwerking van oefenprogramma's en sterke motivatietechnieken"

Contact:

info@kinesist-christina.be

0494/ 46 57 47

Wouter Grommen - Verpleegkundige en docent

"Het opleiden, coachen en begeleiden van (toekomstige) zorgverleners in het  werken met ouderen is voor mezelf een enorme uitdaging. Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaring, inzet en gedrevenheid een enorme meerwaarde kunnen bieden met de uitbouw van een kwaliteitsvol valpreventiebeleid"

Contact:

geronplus@yahoo.be

0486/ 04 61 84

Loeka Vanderborcht - Kinesitherapeut

"Als docent ergotherapie geef ik praktijklessen rond valpreventie. Ik pas de praktijkrichtlijn valpreventie toe in mijn zelfstandige praktijk als ergotherapeut en geef hierover graag informatie aan andere professionals"

Contact:

info@ergotherapieloeka.be

0497/ 65 50 68

Sarah Versleegers - Kinesitherapeut

"Ik werk als zelfstandig kinesitherapeut in groepspraktijk en in de thuissituatie met vooral de oudere mensen (ziekte van parkinson, revalidatie na heupfractuur, gangrevalidatie, ...). Als kinesitherapeut richt ik me vooral op de beweegstoornis, een belangrijke valrisicofactor"

Contact:

sarahversleegers@hotmail.com

0494/ 60 70 46

Dimitri Vrancken - Beweegcoach, Docent, Consulent

"In hoofdzaak ben ik een bewegingswetenschapper met kennis en ervaring in de aangepaste bewegingsactiviteiten (sport en bewegen voor doelgroepen). Momenteel werk ik als docent en onderzoeker aan praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek in dit vakgebied. Binnen de hogeschool heb ik ook een netwerkfunctie waarin ik samenwerkingen met relevante partners uit het werkveld help faciliteren. Daarnaast ben ik tevens ook beweegcoach en begeleid ik mensen op individuele basis of in groep naar een actieve levensstijl. Vanwege mijn achtergrond zal ik valpreventie doorgaans benaderen vanuit een preventieve ooghoek met bijzondere aandacht voor de intrinsieke risicofactoren evenwicht, spierkracht, gang en mobiliteit. Ik heb ervaring met het ontwikkelen en implementeren van oefenprogramma's die in diverse settings gebruikt kunnen worden. Kortom, ik kan een multidisciplinair verhaal brengen rond valpreventie voor een publiek van 50 tot >100 jaar."

Contact:

dimitri.vrancken@hotmail.com

0497/ 46 28 87

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x