23 maart 2023

Vliegende Reporters - Week van de Valpreventie

Onze Vliegende Reporters Jan en Lieve bezoeken tijdens de Week van de Valpreventie verschillende organisaties in Vlaanderen. Ze nemen deel aan jullie originele initiatieven rond valpreventie, nemen er foto’s van en schrijven een kort verslagje. Wil jij jouw organisatie in de kijker zetten en kans maken op een bezoekje? Wees er dan snel bij en schrijf je in voor 31 maart 2023!

De Week van de Valpreventie gaat door van 24 tot en met 30 april 2023. Met de slogan ‘Wandel je mee? Samen in beweging!’ sporen we alle verenigingen, organisaties, woonzorgcentra, zorgverleners, … aan om beweeg- of wandelactiviteiten te organiseren.


Speciaal voor deze editie werden er dan ook heel wat materialen ontwikkeld! Naast onze affiche en placemat, werd er een wandelgids ontwikkeld voor 65-plussers, voor zorgverleners en voor lokale besturen. Deze gids geeft inzicht in de link tussen beweging en het voorkomen van vallen, maar biedt ook heel wat beweeginspiratie en praktische tools.

Op www.valpreventie.be vind je al onze bestaande en nieuwe materialen terug. Materialen bestellen en aanvragen kan je bij het Logo uit jouw regio.

Schrijf jouw organisatie in tot en met 6 mei 2023 via www.valpreventie.be/week-van-de-valpreventie-2023-1. Wie weet halen we zo samen de kaap van 1200 deelnemende organisaties! In hetzelfde formulier kan je je ook kandidaat stellen om een Vliegende Reporter te ontvangen tijdens de Week van de Valpreventie. Organiseert jouw organisatie een unieke activiteit? Schrijf je in tot en met 31 maart 2023!

Ken je onze twee hashtags al: ‘#weekvandevalpreventie2023’ en ‘#wvdv2023’? Gebruik deze zeker wanneer je een initiatief post op je sociale media. Zo kan iedereen meegenieten!

Het Expertisecentrum val- en fractuurpreventie Vlaanderen, de Vlaamse Logo’s en het Vlaams Instituut Gezond Leven kijken er alvast naar uit!

Wil je up to date blijven over de Week van de Valpreventie 2023? Surf dan naar www.valpreventie.be/week-van-de-valpreventie


keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x