13 november 2020

Opleiding procesbegeleiding

In september organiseerde het EVV opnieuw een opleiding voor kandidaat-procesbegeleiders. De opleiding ging voor de eerste keer volledig online door. Hoewel dat altijd even wennen is, was het een heel interactief gebeuren. Deelnemers volgden eerst een online zelfstudiemodule om kennis te maken met de praktijkrichtlijn voor valpreventie in woonzorgcentra. Daaropvolgend gingen we met elkaar in gesprek over het implementatieplan voor val- en fractuurpreventie in woonzorgcentra en de rollen en taken die procesbegeleiders hierbij kunnen opnemen. Door middel van quiz-vragen, rollenspellen en brainstormsessies werd dit een zeer leerrijke ervaring voor procesbegeleiders en EVV.

Momenteel heeft het EVV 14 procesbegeleiders die 43 woonzorgcentra ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van een val- en fractuurpreventiebeleid.

Heb jij interesse om als procesbegeleider val- en fractuurpreventie aan de slag te gaan? Bezorg dan jouw CV & motivatiebrief aan expertisecentrum@valpreventie.be.

Wil je als woonzorgcentrum aan de slag met een procesbegeleider? Stel je dan kandidaat via het inschrijfformulier van het Vlaams Instituut Gezond Leven.


keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x