Nieuwe experten valpreventie bij ouderen

Op 1 december 2020 kwamen onze deelnemers van de opleiding ‘Expert valpreventie bij ouderen’ een laatste keer virtueel samen. Een dag waarbij ze enerzijds leerden hoe therapietrouw bij ouderen (met een verhoogd valrisico) kan verhoogd worden. Er werd stilgestaan bij de knelpunten en er werd besproken hoe gewoontes en gedrag bij ouderen kan veranderd worden. De deelnemers gingen hiermee aan de slag via motivationele gesprekstechnieken. Daarnaast stelde iedere deelnemer de eindopdracht ‘het voorstellen van een zelfgekozen en uitgewerkte casus rond valpreventie’ – noodzakelijk voor het behalen van het opleidingsgetuigschrift - in kleine groep aan elkaar voor. De dag eindigde met meer uitleg over hoe men de functie van ‘Expert valpreventie bij ouderen’ kan waarmaken. Bovendien werden ze ingeleid over de doelstellingen en voorwaarden voor deelname aan het Expertennetwerk Valpreventie.

Het was dit jaar een bijzonder editie aangezien drie van de vier lesdagen online doorgingen. Maar ook onder deze omstandigheden zijn we trots dat we binnenkort de getuigschriften kunnen bezorgen aan onze deelnemers en dat we een derde lichting ‘Experten valpreventie bij ouderen’ het werkveld kunnen insturen! Zij kunnen vanaf dan het netwerk vervoegen en zo bijdragen aan de verspreiding van expertise inzake val- en fractuurpreventie over heel Vlaanderen. Neem zeker een kijkje op onze webpagina om in contact te komen met een expert.

Wil jij ook graag de vierdaagse opleiding ‘Expert valpreventie bij ouderen’ volgen? Schrijf je dan nu in voor de editie 2021 via https://www.valpreventie.be/opleiding-expert-valpreventie-bij-ouderen. De eerste opleidingsdag gaat alvast online door. De andere drie lesdagen gaan in principe door in Leuven, maar dit kan wijzigen naar online lesdagen in functie van de maatregelen inzake COVID-19 op dat moment.


keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x