21 september 2020

Naar betekenisvolle beweging

Het is algemeen geweten dat fysieke activiteit een belangrijke preventieve en curatieve rol speelt voor vele chronische aandoeningen en degeneratie. Ook in het kader van valpreventie wordt aangeraden om zoveel mogelijk beweging te integreren in het dagelijkse leven. Maar voor vele ouderen is dit niet zo eenvoudig.

Prof. dr. Louise Meijering, belicht via onderstaand redactioneel, het belang van mobiliteit op latere leeftijd vanuit een breder perspectief:

Naar betekenisvolle beweging

Mobiliteit of fysieke beweging draagt bij aan gezondheid en kwaliteit van leven op latere leeftijd. Het onderzoek naar fysieke beweging op latere leeftijd vindt momenteel veelal plaats in twee gescheiden stromingen, over respectievelijk kwantitatieve en objectieve patronen en kwalitatieve en subjectieve ervaringen van mobiliteit. Dit redactioneel gaat over welke innovaties in onderzoek nodig zijn om het inzicht in mobiliteit op latere leeftijd te vergroten. Dat dergelijk onderzoek naar wat beweging betekenisvol maakt van vitaal belang is, wordt eens te meer duidelijk in de huidige COVID–19 crisis. In deze tijd wordt de mobiliteit van ouderen beperkt, wat grote gevolgen heeft voor hun welbevinden.”

Het volledige redactioneel werd gepubliceerd in het tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie en kan gratis geraadpleegd worden via deze link.

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x