22 december 2021

Intervisie Expertennetwerk Valpreventie

Begin 2021 stelde het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV) het vernieuwd Expertennetwerk Valpreventie voor. Ons actief en geëngageerd netwerk bestaat uit meer dan 80 professionele zorgverleners die de opleidingen tot ‘Expert Valpreventie bij ouderen’ en/of ‘Procesbegeleiding Val- en fractuurpreventie in woonzorgcentra’ gevolgd hebben. De experten staan in nauw contact met elkaar en de medewerkers van het EVV. Er wordt samen gewerkt rond val- en fractuurpreventie en de experten worden betrokken bij inhoudelijke vragen en projecten van het EVV. Wij trachten zo de theorie en de praktijk dichter bij elkaar te brengen.

Ter opfrissing organiseert het EVV jaarlijks een bijscholing voor het Expertennetwerk, dit jaar onder de vorm van een online intervisie.

Deze editie nodigden we prof. dr. Ellen Vlaeyen, ondervoorzitter van het Expertisecentrum Val-en fractuurpreventie Vlaanderen uit om een uiteenzetting te geven over de update van de praktijkrichtlijn Val-en fractuurpreventie in woonzorgcentra.

Tijdens het tweede deel van de intervisie werden ervaringen met elkaar uitgewisseld en werden de sterktes en zwaktes van het vernieuwde expertennetwerk besproken en geëvalueerd.

Wil je graag een expert contacteren voor een vorming of voor het leveren van expertise rond val-en fractuurpreventie of implementatie van valpreventie interventies? Of wil je zelf deel uitmaken van het Expertennetwerk? Dan vind je de nodige informatie terug op onze website!keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x