13 november 2020

Intervisie 'expert valpreventie bij ouderen'

Op 23 september 2020 ging de intervisie van het expertennetwerk ‘Valpreventie bij ouderen’ door, voor de eerste keer online! De experten volgden samen een theoretische sessie rond fixatiearme (thuis)zorg, wisselden ervaringen uit rond hun functie als expert valpreventie. Daarnaast werden ze ingeleid in de nieuwe doelstellingen en voorwaarden om deel uit te maken van het expertennetwerk valpreventie 2.0.

De experten ‘Valpreventie bij ouderen’ zijn professionele zorgverlerners uit verschillende disciplines en settings die het getuigschrift 'Expert valpreventie bij ouderen' behaalden bij het EVV. De experten zijn bereid hun kennis en vaardigheden inzake val- en fractuurpreventie te verspreiden en kunnen gecontacteerd worden voor het geven van vormingen of het leveren van expertise. Ter opfrissing organiseert het EVV jaarlijks een bijscholing, dit jaar onder de vorm van een online intervisie.

Deze editie nodigden we Kristien Scheepmans, verpleegkundig stafmedewerker bij Wit-Gele Kruis van Vlaanderen en coördinator project fixatiearme thuiszorg, uit om een interactieve sessie te geven over ‘Streven naar fixatiearme (thuis)zorg. Zij lichte hierbij de ‘Praktijkrichtlijn Streven naar een fixatiearme thuiszorg’ toe. 

Tijdens het tweede deel van de intervisie werden de sterktes en zwaktes van het huidige expertennetwerk uitgewisseld en geëvalueerd. Met dit inzicht zal er vanaf volgend jaar een nieuwe versie van het netwerk ontstaan, namelijk het expertennetwerk Valpreventie 2.0, met nieuwe doelstellingen en nieuwe voorwaarden om deel uit te maken van dit netwerk.

Wil je graag een expert contacteren voor een vorming of voor het leveren van expertise? Dan vind je de nodige informatie terug op onze website!

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x