17 februari 2021

Expertennetwerk Valpreventie 2.0

In 2021 stelt het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV) het vernieuwd Expertennetwerk Valpreventie voor. Ons netwerk bestaat uit ongeveer 80 professionele zorgverleners in de eerstelijnszorg die de opleidingen tot ‘Expert Valpreventie bij ouderen’ en/of ‘Procesbegeleiding Val- en fractuurpreventie in woonzorgcentra’ gevolgd hebben.

Het is een actief netwerk waar de verschillende experten onderverdeeld worden in expertisegebieden, op basis van de opleiding(en) die ze gevolgd hebben bij het EVV. Momenteel beschikken wij over 2 expertisegebieden:

  • Vorming en advies: Deze professionele zorgverleners hebben de vierdaagse multidisciplinaire opleiding ‘Expert valpreventie bij ouderen’ van het EVV gevolgd. Deze experten kan je contacteren voor vormingen en algemeen advies rond val- en fractuurpreventie.
  • Implementatie van valpreventiemaatregelen: Deze professionele zorgverleners hebben de opleiding tot ‘Procesbegeleider Val- en fractuurpreventie in woonzorgcentra’ van het EVV en het Vlaams Instituut Gezond Leven gevolgd. Deze experten kan je contacteren voor adviesverlening rond de implementatie van valpreventiemaatregelen. Momenteel ligt de focus op implementatie in de WZC. In een latere fase zal ook de thuiszorg aan bod komen.

Wat maakt dit netwerk zo uniek?

Het EVV werkt aan een actief en geëngageerd netwerk. De experten staan in nauw contact met elkaar en de medewerkers van het EVV. Er wordt samen gewerkt rond val- en fractuurpreventie en de experten worden betrokken bij inhoudelijke vragen en projecten van het EVV. Op die manier trachten we de theorie en de praktijk dichter bij elkaar te brengen.

Wil je meer weten over onze experten? 

Neem dan zeker een kijkje op onze vernieuwde webpagina (invoegen website).

Wil je zelf deel uitmaken van dit netwerk? 

Goed nieuws, in 2021 organiseert het EVV een nieuwe editie van de opleiding ‘Expert valpreventie bij ouderen’. Bekijk hier of je voldoet aan de voorwaarden en schrijf je snel in.

Interesse in het project procesbegeleiding voor preventie in woonzorgcentra? Bekijk dan zeker de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x