Bekendmaking Week van de Valpreventie 2020

De 9de editie van de Week van de Valpreventie komt eraan! Met de slogan ‘Laat angst om te vallen je leven niet bepalen’ ligt de focus van deze week net zoals vorig jaar op valangst.

Valangst is voor ouderen een belangrijke valrisicofactor.

Tijdens de week van 20 tot en met 26 april 2020 roepen we alle verenigingen, organisaties, intermediairs, woonzorgcentra, gezondheid- en welzijnsmedewerkers en iedereen die in contact komt met 65-plussers op om allerlei activiteiten rond valangst te organiseren.

Op www.valpreventie.be vind je, naast onze bestaande materialen en activiteiten, ook de affiche, placemat, folder, flyer en filmpjes over het thema.  Aan de hand van deze materialen krijgt de oudere informatie over de oorzaken en gevolgen van valangst en allerlei tips om valangst te verminderen of te vermijden. Daarnaast brengen we dit jaar ook graag de websitepagina ‘Lokale besturen’ onder de aandacht. Op deze pagina kunnen lokale besturen inspiratie opdoen betreffende initiatieven die zij kunnen nemen in het kader van valpreventie en het behoud van zelfstandigheid van thuiswonende ouderen.

NIEUW

  • Materialen bestellen en aanvragen doe je rechtstreeks via het Logo uit jouw regio.
  • Deze Week van de Valpreventie lanceren we de groepssessies ‘Blijf valangst de baas’. Tijdens vijf sessies worden oudere personen in groep begeleid om samen met lotgenoten te spreken over hun valangst en te leren omgaan met valangst. Vraag een groepsleider aan bij het logo uit jouw regio.

Registreer je organisatie vanaf 4 februari tot en met 8 mei 2020 via https://forms.gle/4khti19kf2n2e3Ch7.

Op die manier word je mee opgenomen bij het aantal deelnemende organisaties aan de Week van de Valpreventie.

  • Wil je daarnaast ook kans maken op een bezoek van de Vliegende Reporter? Aarzel niet en registreer je organisatie tot en met 30 maart 2020.
  • Stel je ook kandidaat voor de Award Week van de Valpreventie tot en met 8 mei 2020 en wie weet wint jouw organisatie de geldprijs van 250 euro, te investeren in valpreventie.

De Vlaamse Logo’s, het Vlaams Instituut Gezond Leven en het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen kijken uit naar je initiatief!

Wil je up to date blijven over de Week van de Valpreventie 2020? Klik hier.

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x