Andere settings Vlaams-Brabant

TERUG NAAR VLAAMS-BRABANT

Het expertennetwerk bestaat uit heel wat verschillende disciplines zoals hieronder in de lijst weergegeven.

De experten zijn bereid hun kennis en vaardigheden inzake val- en fractuurpreventie te verspreiden en kunnen gecontacteerd worden voor het geven van vormingen of het leveren van expertise bij bepaalde vragen inzake valpreventie.

Indien u interesse heeft kan u contact opnemen met één van onderstaande personen in functie van de locatie van uw organisatie. Verdere praktische afspraken (inhoud, verloning en onkostenvergoeding, locatie,…) zijn verder af te stemmen met de lesgever zelf.

Andere settings Vlaams-Brabant

Nancy Speeckaert - Ergotherapeut - Ziekenhuis

Contact:

n.speeckaert@sintmaria.be

023/ 63 61 74

Ingrid Beelen - Kinesitherapeut- Ziekenhuis

(Regio: Sint-Truiden/ Tienen/ Diest)

Contact:

ingrid.beelen@asster.be

0473/ 69 48 19

Sylvia Moins - Kinesitherapeut - Ziekenhuis

"Ik bouwde in mijn organisatie een eigen 'Programma Valpreventie' uit met als doel systematische screening, evaluatie, interventies en follow-up in het geriatrisch dagziekenhuis. De focus ligt hierbij op het efficiënt en systematisch toepassen van aanbevelingen uit de 'Vlaamse richtlijn: Valpreventie bij thuiswonende ouderen' (Milisen et al., 2017).

Ik heb reeds in verschillende settings gewerkt (woonzorgcentrum, zelfstandige groepspraktijk, revalidatiecentrum en ziekenhuis), waardoor ik inzicht heb in verschillende mogelijke werkorganisaties.

Indien gewenst kan u mij vragen hierover een infosessie te komen geven, omdat ik graag tracht de verworven kennis en ervaring hieromtrent (zowel theoretisch als praktijkgericht) door te geven aan collega zorgverleners, de senioren zelf en hun mantelzorgers. Specifiek voor kinesitherapeuten is ook de organisatie van een peer review in een LOKK (Lokale Kwaliteitsgroep voor Kinesitherapeuten) mogelijk."

Contact:

sylvia.moins@hotmail.com; sylvia.moins@uzbrussel.be

024/ 76 38 62

Carolien Strouwen - Kinesitherapeut - Onderwijs

"Ik heb ervaring met revalidatie bij geriatrische patiëntenpopulaties alsook specifieke ervaring rond revalidatie bij Parkinson patiënten. Daarnaast ben ik betrokken bij onderwijsopdrachten voor studenten kinesitherapie. Organisaties mogen mij altijd contacteren om deze te kennis te delen"

Contact:

strouwen_c@hotmail.com

0472/ 46 88 77

Loeka Vanderborcht - Kinesitherapeut - Onderwijs

"Als docent ergotherapie geef ik praktijklessen rond valpreventie. Ik pas de praktijkrichtlijn valpreventie toe in mijn zelfstandige praktijk als ergotherapeut en geef hierover graag informatie aan andere professionals"

Contact:

info@ergotherapieloeka.be

0497/ 65 50 68

Antje Vanzeir - Ergotherapeut - Ziekenhuis

"Ik heb ervaring met cognitieve problemen die vaak gepaard gaan met een CVA"

Contact:

antje.vanzeir@telenet.be

0499/ 16 59 83

Dimitri Vrancken - Beweegcoach, Docent, Consulent

"In hoofdzaak ben ik een bewegingswetenschapper met kennis en ervaring in de aangepaste bewegingsactiviteiten (sport en bewegen voor doelgroepen). Momenteel werk ik als docent en onderzoeker aan praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek in dit vakgebied. Binnen de hogeschool heb ik ook een netwerkfunctie waarin ik samenwerkingen met relevante partners uit het werkveld help faciliteren. Daarnaast ben ik tevens ook beweegcoach en begeleid ik mensen op individuele basis of in groep naar een actieve levensstijl. Vanwege mijn achtergrond zal ik valpreventie doorgaans benaderen vanuit een preventieve ooghoek met bijzondere aandacht voor de intrinsieke risicofactoren evenwicht, spierkracht, gang en mobiliteit. Ik heb ervaring met het ontwikkelen en implementeren van oefenprogramma's die in diverse settings gebruikt kunnen worden. Kortom, ik kan een multidisciplinair verhaal brengen rond valpreventie voor een publiek van 50 tot >100 jaar."

Contact:

dimitri.vrancken@hotmail.com

0497/ 46 28 87

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x