Andere settings Antwerpen

TERUG NAAR ANTWERPEN

Het expertennetwerk bestaat uit heel wat verschillende disciplines zoals hieronder in de lijst weergegeven.

De experten zijn bereid hun kennis en vaardigheden inzake val- en fractuurpreventie te verspreiden en kunnen gecontacteerd worden voor het geven van vormingen of het leveren van expertise bij bepaalde vragen inzake valpreventie.

Indien u interesse heeft kan u contact opnemen met één van onderstaande personen in functie van de locatie van uw organisatie. Verdere praktische afspraken (inhoud, verloning en onkostenvergoeding, locatie,…) zijn verder af te stemmen met de lesgever zelf.

Andere settings Antwerpen

Linda Mertens - Ergotherapeut - Ziekenhuis

"Ik heb vooral ervaring met bejaarden, al dan niet dementerend, die vallen in de thuis- of ziekenhuissetting."

Contact:

lindake.mertens@outlook.com

0479/ 60 54 27

Julie Raepsaet - Kinesitherapeut - Ziekenhuis

(Regio: Geel)

Contact:

julieraepsaet@gmail.com

0495/ 36 97 55

Inge Van Deun - Ergotherapeut - Ziekenhuis 

(Regio: Noord-Antwerpen)

"Als ergotherapeute heb ik al meer dan 30 jaar ervaring in de geriatrische sector (20 jaar op een geriatrische dienst, sinds 8 jaar op interne liaison geriatrie en ook de laatste 2 jaar op het geriatrisch dagziekenhuis (GDZ) ). Binnen het GDZ heb ik het zorgprogramma 'vallen' uitgewerkt en opgestart. Sinds een 8 tal jaar ben ik ook 'procesverantwoordelijke voor valpreventie' ikv. JCI. Samen met collega's, uit onze werkgroep valpreventie, ben ik verantwoordelijk voor het uitwerken van procedures en meer bepaald de implementatie van deze procedures op de werkvloer. Binnen ons ziekenhuis geef ik ook regelmatig vormingen/infosessies over valpreventie. Deze kennis deel ik graag met anderen daarom mag je mij zeker contacteren om een presentatie in jouw organisatie te geven."

Contact:

inge.vandeun@scarlet.be

0499/ 20 69 93

Dorien Boen - Ergotherapeut - Ziekenhuis

"Ik werk als ergotherapeut binnen de interne liaison en kom dagelijks in contact met patiënten met een multiproblematiek. Als zorgexpert valpreventie en fixatie sta ik in voor het opmaken van het beleid rond deze vakgebieden en voor het geven van bijscholingen"

Contact:

Dorien.boen@azr.be

0472/ 58 79 31

An Bosch - Ergotherapeut - Ziekenhuis

"Als ergotherapeute op acute geriatrie heb ik ervaring met ouderen met dementie en de valkliniek"

Contact:

meeuwissen.bosch@telenet.be

Els Bouden - Kinesitherapeut - Revalidatieziekenhuis

"Ik heb vooral ervaring met de combinatie van motorische en cognitieve problemen in het kader van valpreventie. Ook ben ik bekkenbodemtherapeut, dus werk ik vaak rond incontinentie. In onze ons revalidatieziekenhuis stippelde ik mee een valpreventiebeleid uit. Ik geef informatiesessies aan de revalidant en mantelzorgers, alsook aan collega's"

Contact:

els_bouden@hotmail.com

Sin Goos - Ergotherapeut - Ziekenhuis

"Ik werk als ergotherapeut op de afdeling geriatrie en orthopedie"

Contact:

sin.goos@azturnhout.be

0476/ 57 07 90

Seppe Huybrechts - Kinesitherapeut - Ziekenhuis

"Ik ben kinsitherapeut op de afdeling geriatrie. Binnen de afdeling ben ik verantwoordelijk voor de intakes en de planning. Het valrisico beheersen, vooral in het begin van de opname is onze uitdaging"

Contact:

huybrechts.seppe@gmail.com

0498/ 47 97 60

Hanne Leysen - Ergotherapeut - Ziekenhuis

"In ons ziekenhuis zien we zowel ambulante patiënten als opgenomen patiënten met een valproblematiek. Op deze manier kunnen we veel thuiswonende ouderen bereiken. Ook de familie wordt nauw betrokken in het opstellen van onze adviezen"

Contact:

hanne.leysen1@gmail.com

Kelly Sergeyssels - Verpleegkundige - Ziekenhuis

"Als verpleegkundige op de dageenheid geriatrie heb ik ervaring met mensen met dementie.  In de organisatie heb ik het huidige valpreventiebeleid mee vorm gegeven"

Contact:

kelly.sergeyssels@emmaus.be

015/ 89 14 09

An Stevens - Kinesitherapeut, verpleegkundige en docent - Thuissetting, ziekenhuis en onderwijs

"Ik heb ervaring als hoofdverpleekundige zowel in een woonzorgcentrum als in een ziekenhuis. Ik stippelde een valpreventiebeleid uit in mijn organisatie. Als docent geef ik regelmatig infosessies binnen het werkveld. Het belang van multidiciplinair samenwerken en de kennis van de verschillend diciplines (aan wie kan ik welke vraag stellen en wat kunnen ze mij bijleren/ondersteunen) is voor mij heel belangrijk. Mensen aanzetten tot bewegen vind ik heel belangrijk"

Contact:

stevensan@telenet.be

0485/ 89 30 24

Sylvia Thys - Ergotherapeut - Revalidatiecentrum

"Ik heb ervaring met verschillende valrisicofactoren bij thuiswonende ouderen. Binnen ons revalidatiecentrum willen we zoveel mogelijk inzetten op valpreventie bij deze ouderen"

Contact:

sylvia.thys@hotmail.com

Saar Van Heddegem - Ergotherapeut - Ziekenhuis

"Samen met mijn collega (ook valexpert) hebben wij het valpreventiebeleid in onze instelling uitgewerkt en geïmplementeerd. Deze kennis delen we graag, ook voor infosessies kan u ons contacteren"

Contact:

saar.vanheddegem@mymkl.be

032/ 10 60 21

Dimitri Vrancken - Beweegcoach, Docent, Consulent - Ziekenhuis en onderwijs

"In hoofdzaak ben ik een bewegingswetenschapper met kennis en ervaring in de aangepaste bewegingsactiviteiten (sport en bewegen voor doelgroepen). Momenteel werk ik als docent en onderzoeker aan praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek in dit vakgebied. Binnen de hogeschool heb ik ook een netwerkfunctie waarin ik samenwerkingen met relevante partners uit het werkveld help faciliteren. Daarnaast ben ik tevens ook beweegcoach en begeleid ik mensen op individuele basis of in groep naar een actieve levensstijl. Vanwege mijn achtergrond zal ik valpreventie doorgaans benaderen vanuit een preventieve ooghoek met bijzondere aandacht voor de intrinsieke risicofactoren evenwicht, spierkracht, gang en mobiliteit. Ik heb ervaring met het ontwikkelen en implementeren van oefenprogramma's die in diverse settings gebruikt kunnen worden. Kortom, ik kan een multidisciplinair verhaal brengen rond valpreventie voor een publiek van 50 tot >100 jaar."

Contact:

dimitri.vrancken@hotmail.com

0497/ 46 28 87

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x