Initiatieven in Vlaanderen

10000 stappen

Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor de gezondheid. Beweging kan op een eenvoudige en aangename manier in het dagelijkse leven geïntegreerd worden met ‘10000 stappen Vlaanderen’. Eenvoudig, makkelijk en motiverend aan de hand van een stappenteller! Het project ’10000 stappen Vlaanderen’ richt zich tot volwassenen. Voor ouderen zijn er specifieke aanbevelingen en normen. De stappennorm voor 65-plussers is aangepast naar 8000 stappen per dag. Meer informatie op www.10000stappen.be.

Stap je sterk

Stap je Sterk! Op weg met jouw wandelcoach en stappenteller! Je beweegt graag? Je wil iets aan uw conditie doen maar competitieve sport is niet meer zo je ding? Dan is een initiatief als 'Stap je Sterk' de ideale oplossing! Tien weken lang gaan we tijdens een groepswandeling stappen met onze stappenteller onder begeleiding van een ervaren wandelcoach. De andere dagen ga je zelfstandig met de stappenteller op pad.

Voor een deelnameprijs van €10 voor niet-leden en €5 voor leden  van S-Sport kan je gedurende 10 weken gebruik maken van een Omron Walking Style One stappenteller, een extra bevestigingslintje en een persoonlijk stappenschema. Je wordt gedurende 10 weken begeleid door een ervaren wandelcoach en daarnaast ben je ook verzekerd tijdens de wandelingen. Na die 10 weken krijg je de mogelijkheid het pakket (stappenteller, lintje en Stap-Agenda) aan te kopen voor de prijs van €20. Je zou graag meewandelen? Neem dan zeker even een kijkje op www.s-sport.be of contacteer S-sport via 02/515 04 76 of info@s-sport.be.

Elke stap telt

Via dit project van OKRA-SPORT gaan 55-plussers samen stappen. Zowel de ‘niet actieve ouderen/instappers’, de ‘minder actieve ouderen’ als de ‘sportieve ouderen’ doen mee. De ingrediënten van dit project zijn: een wandeltest bij het begin, twaalf niveaus, tien weken stappen, 21 opbouwplannen en een stappenteller. Meer informatie vind je op www.okrasport.be.

Elke trap telt

Wie weinig beweegt, kan mits een kleine inspanning een stuk gezondheid terug winnen, dankzij ‘Elke trap telt’. Door tien weken lang, samen vrienden en kennissen, te fietsen op  eigen niveau. Aan de hand van een eenvoudige vragenlijst bepalen begeleiders welk opbouwplan voor jou het meest geschikt is.

Dit opbouwplan, uitgewerkt door de KU Leuven, geeft aan hoeveel minuten of kilometers er moeten gefietst worden. De ene start dus op niveau één, een andere op niveau vier of vijf. Starten kan vanuit acht niveaus (drie programma’s voor de hometrainer en vijf voor de weg). Alle deelnemers krijgen op die manier een persoonlijk doel. Zo kan iedere 55-plusser deelnemen, of die nu sportief is of aan de zetel gekluisterd. Meer informatie vindt je op www.okrasport.be