Over het Expertisecentrum Val-en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV)

Waarvoor kan ik bij het EVV terecht?

Bij het EVV kan je terecht voor informatie, documentatie en advies over de aanpak van valproblematiek bij de doelgroep thuiswonende ouderen en bewoners van woonzorgcentra. Advies daarover is terug te vinden in onze praktijkrichtlijnen voor de thuissetting en de residentiële setting. Regelmatig verwijzen we op www.valpreventie.be naar artikelen in wetenschappelijke tijdschriften of websites van organisaties die je verder kunnen helpen met meer specifieke informatie.  Als oudere, familie of mantelzorger van een oudere persoon met valproblematiek kan je onder ‘65+’ een meer specifiek antwoord vinden op vragen waar je mogelijks mee zit.
Wanneer je hier terecht komt als professionele zorgverlener kan je zeker eens doorklikken naar ‘Zorgverlener’ voor meer (achtergrond)informatie.
Vind je toch niet wat je zoekt of wens je meer specifieke informatie, dan kan je via de knop ‘Contact’ contact opnemen met het EVV. We helpen je graag verder.

 

Kan ik bij het EVV terecht voor juridisch advies?

Het EVV heeft als doel informatieverstrekking en advisering betreffende de aanpak van valproblematiek aan de verschillende gezondheids- en welzijnssectoren en de Vlaamse overheid. Meer in het bijzonder ligt de focus op de methodiekontwikkeling, het valideren, verfijnen en bijsturen van strategieën en richtlijnen voor gebruik in de dagelijkse praktijk. De experten van het EVV zijn enkel bevoegd om advies te verstrekken op klinisch inhoudelijke vragen omtrent valpreventie en hebben niet als opdracht juridisch advies te verschaffen.