Valpreventie zorg

Valpreventie ... maak er samen met ons werk van!

Het EVV brengt val- en fractuurpreventie onder de aandacht van thuiswonende ouderen, ouderen in woonzorgcentra, hun familie en alle gezondheidszorg- en welzijnswerkers.

Voor het welzijn van de ouderen in hun dagelijkse omgeving (thuis of in een woonzorgcentrum) dienen wetenschap en praktijk op elkaar afgestemd te worden. De aangeboden val- en fractuurpreventiemaatregelen, richtlijnen en tips op deze website zijn gebaseerd op de best beschikbare wetenschappelijke evidentie, rekening houdend met de haalbaarheid in de thuisomgeving en het werkveld.


NIEUW! Opleiding 'Expert valpreventie bij ouderen'

Wil jij graag expert worden in valpreventie bij ouderen?

Volg dan de opleiding ‘Expert valpreventie bij ouderen’.

Het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV) start in het voorjaar van 2018 voor de eerste keer de vierdaagse opleiding ‘Expert valpreventie bij ouderen’.

De opleiding heeft als algemene leerdoelstelling op interactieve wijze en aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden de deelnemers evidence-based kennis en vaardigheden bij te brengen zodat de professionele zorgverlener zich op kwaliteitsvolle wijze kan engageren om valpreventie interventies in de praktijk te implementeren en/of te coördineren. Een ‘expert valpreventie bij ouderen’ kan daarenboven patiënten en collega’s inspireren om met deze problematiek actief aan de slag te gaan.

Alle informatie omtrent de opleiding kan je terugvinden in het programmaboekje.

Interesse? Schrijf je nu in!