Aanbod filmpjes

  Sensibilisatiefilmpje 'Van slaappillen kan je vallen! Praat erover met je arts of apotheker' (Thuissetting):
In dit filmpje getuigt Kris Baert, voormalig Radio 2 presentator, over het succesvol afbouwen en stoppen van slaappillen en het effect daarvan op zijn dagelijks functioneren. Dr. Tom Jacobs geeft bijkomende informatie over het gebruik van slaappillen op oudere leeftijd.
 

Kortfilm ‘Erkenning van de valproblematiek’ laat Paula Sémer, voormalig televisiepresentatrice, aan het woord over haar ervaringen met valpartijen en wat zij er aan doet om ze te voorkomen.

 

'Dans je leven lang!' promotiefilmpje: Bekijk hoe ook Janine Bischops haar schouders onder de Week van de Valpreventie zet!

 

Dans je leven lang!’ – instructiefiefilmpje: Filip D’Haeze demonstreert stap voor stap de ‘Dans je leven lang!’ danspasjes uit het promotiefilmpje.

 

'Interview met senioren': De oudste dansende Gentenaar (m/v) en de oudste professionele danser getuigen over hun motivatie en de voordelen van dansen en bewegen. Dit filmpje werd opgenomen tijdens de persconferentie van de Week van de Valpreventie 2014 te Gent.

 

Ludieke filmpjes ‘De pijnlijke zaak’ brengen typische valscenario’s in kaart; in drie filmpjes komt een reporter thuis bij een oudere die net is gevallen, en hij zoekt uit wat er is misgegaan; per filmpje wordt de focus gelegd op 1 risicofactor; daarnaast is er ook een 4de compilatiefilmpje beschikbaar.  

 

Kortfilm ‘Veilig binnen?’ volgt Gerard, een kranige 55-plusser, in zijn dagelijks doen. Een aantal risicofactoren voor vallen worden in beeld gebracht aan de hand van het verhaal van Gerard en verschillende getuigenissen van 55-plussers.