Lieve Demeester

Hallo!

‘Reporteren’ is een van mijn liefste bezigheden. Zo kon ik ook toen ik nog werkte, echt werkte, elke dag genieten. Mensen ontmoeten, situaties vastleggen in woord en beeld, emoties ontdekken, meningen naar boven halen, het was een zalige periode!
Na een onderwijsopleiding Nederlands, Engels, Duits, bleek lesgeven niet mijn ding. Redactiewerk bij KAV vandaag Femma, communicatieambtenaar bij de stad Vilvoorde en daarna nog meer communicatie bij OKRA, zo liep in grote lijnen de loopbaan.
En daarna het zwarte gat? Nee, zeker niet. Eerst en vooral staan de ‘traditionele’ bezigheden voor de familie op het programma. Dit jaar mogen mijn man en ik het zevende en achtste kleinkind verwelkomen… En verder doe ik geregeld leeswerk voor wie dat nodig heeft. Dat houdt de kennis en ervaring scherp. Ook op ons woonerf is hier of daar altijd een helpende hand nodig. Mezelf verwennen doe ik in het koor. Echt zondag is het als we wandelen, een expo bezoeken, een stuk theater bekijken en reizen.
Het is fijn om af en toe die oude passie nog eens te kunnen botvieren. Ik ben dan ook heel graag de Vliegende Teporter tijdens de Week van de Valpreventie!

Lieve Demeester

Jan Tessier

Hallo,

Tijdens de Week van de Valpreventie heb ik mij kandidaat gesteld om als “Vliegende Reporter” mee te helpen in het jaarlijks terugkerend project in het teken van valpreventie.

Ik heb een opleiding genoten als kinesitherapeut en in mijn loopbaan altijd gewerkt bij en samen met ouderen, eerst bij een zelfstandige collega, waarbij ik dagelijks enkele uren in de “home” werkte en later tot mijn pensioen in een woonzorgcentrum en een centrum voor dagverzorging aan de Vlaamse kust.

Ik heb altijd een grote belangstelling gehad in valpreventie. Voor ons, kinesitherapeuten, die werkzaam zijn in een instelling of in de thuiszorg werken met ouderen, is dit een belangrijke topic. Ik heb dan ook altijd als vrijwilliger mij ten dienste gesteld om bij te dragen om het vallen te voorkomen. Geholpen bij de oprichting van BOEBS en daarna als referentiepersoon valpreventie bij het EVV. Tot op vandaag, en hopelijk nog wat langer ook, wil ik mij hiervoor engageren. Ik ben ook secretaris bij een aantal verenigingen en een verslag opmaken heb ik wel al eens gedaan….

Observeren (de natuur) is voor mij belangrijk en vliegende reporter is voor mij een nieuwe uitdaging en ik ben echt eens benieuwd naar wat jullie allemaal in gedachten hebben voor de ouderen tijdens de Week van de Valpreventie.

Tot dan!

Jan Tessier