Award Week van de Valpreventie 2017

De winnaar van de Award Week van de Valpreventie 2017 is bekend!

Er werd massaal deelgenomen aan de ‘Award Week van de Valpreventie 2017’. Liefst 194 organisaties uit verschillende settings (thuissetting, woonzorgcentra, ziekenhuizen en andere) streden mee voor de Award, waarvan er slechts eentje kon winnen.  De jury verkoos een organisatie die valpreventie op een veelzijdige manier in de kijker zet en voldeed aan alle vooropgestelde criteria: een origineel initiatief, met extra aandacht voor moeilijk te bereiken senioren en een samenwerking tussen verschillende actoren.

Het EVV is dan ook zeer blij om het project van de Passantenhuizen van vzw IKOO als winnaar van de ‘Award Week van de Valpreventie 2017’ uit te roepen. Vzw IKOO heeft drie passantenhuizen (Dendermonde, Temse en Wetteren): drie dagverzorgingscentra voor ouderen en personen met een verhoogde zorgbehoefte. Elk passantenhuis bood tijdens de Week van de Valpreventie 2017 gevarieerde activiteiten aan rond beweging en educatie. Het LE(r)GO-spel vormde de rode draad doorheen de drie dagverzorgingscentra.

In Passantenhuis Wetteren was er een groot LE(r)GO-spel: een spel waarbij deelnemers een Lego-huis met diverse valrisico’s doorlopen en oplossingen zoeken om valincidenten te vermijden.

 

 In Passantenhuis Temse werd een fit-o-meter opengesteld aan de hand van foto’s van Lego-figuurtjes.

 

In passantenhuis Dendermonde werd een service-flat op basis van het Lego-huis opengesteld waarbij deelnemers via een spel risicosituaties op valincidenten zoeken en oplossingen bespreken om vallen te vermijden.

Van harte proficiat! Jullie winnen 250 euro, te investeren in valpreventie.

Onze welgemeende dank aan alle andere organisaties voor de geleverde inspanningen! Het grote aantal inzendingen toont aan dat vele organisaties in Vlaanderen gemotiveerd en inspirerend werken rond valpreventie. Doe vooral zo verder en wie weet sleept jouw organisatie volgend jaar de Award in de wacht!

De officiële prijsuitreiking zal in het najaar plaatsvinden. Nadien zullen sfeerbeelden van de uitreiking op deze pagina verschijnen, in onze Nieuwsbrief, op Facebook en op Twitter.

Uitreiking Award Week van Valpreventie 2017

Op 16 november 2017 vond de uitreiking plaats van de Award Week van de Valpreventie 2017. Van de 194 organisaties die zich registreerden voor de prijs, waren het de passantenhuizen van vzw IKOO die met de prijs gingen lopen. Zij boden tijdens de week originele activiteiten aan waarbij er aandacht was voor moeilijk te bereiken ouderen. Bovendien was er een rode draad doorheen de drie dagverzorgingscentra, binnen het thema ‘Blijf in beweging, doe het veilig’.

Passantenhuis Temse en Wetteren, kwamen voor deze gelegenheid speciaal naar het passantenhuis in Dendermonde voor de officiële prijsuitreiking en de verschillende valpreventieactiviteiten: een Le(r)GO-spel, een fit-o-meter en een educatief spel waarbij een assistentiewoning ingericht werd vol valrisico’s. Ook TvOost merkte de inspanningen van de organisatie op en maakte een reportage over de uitreiking.

Hieronder enkele sfeerbeelden: