Week van de Valpreventie 2017

Save the date WvdV 2017

 

Van 25 t.e.m. 30 april 2017 vond de 6de editie van de Week van de Valpreventie plaats. Met de slogan ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’ riepen we iedere 65-plusser op om deel te nemen. Tijdens deze 6de editie lag de focus op het actief zijn en dit op een veilige manier. Dit wil zeggen, met de nodige aandacht voor verschillende valrisicofactoren zoals schoeisel, zicht, medicatie, duizeligheid, voeding of gedrag en veiligheid in huis.

Alle verenigingen, organisaties, intermediairs, woonzorgcentra, gezondheids- en welzijnswerkers en iedereen die in contact komt met 65-plussers, werd opgeroepen om valpreventie-activiteiten te organiseren. Met 1027 deelnemende organisaties behaalde de Week van de Valpreventie zijn record. We kunnen dus spreken van een groot succes! 

Een welgemeende dank voor jullie enthousiasme en alle geleverde inspanningen!

Tijdens de Week van de Valpreventie 2017 doorkruiste onze Vliegende Reporter, Lieve Demeester, Vlaanderen om verschillende valpreventie-initiatieven in beeld te brengen. Kom hier te weten hoe Vlaanderen de Week Van de Valpreventie 2017 in de kijker zette.

Ook dit jaar reikte het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen de ‘Award Week van de Valpreventie’ uit. Alle 194 inzendingen werden beoordeeld. De Passantenhuizen van vzw IKOO kwamen als winnaars uit de bus met het origineelste idee om valpreventie in de kijker te zetten.

 

 

Naast de bestaande materialen en activiteiten rond valpreventie zijn er dit jaar enkele nieuwigheden om het nieuwe thema 'Blijf in beweging, doe het veilig!' onder de aandacht te brengen: een folder, affiche, banner, artikel. Al de materialen kunnen hier online besteld worden.

Meer informatie over bewegen:

Het LogoVIGeZ en het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen kijken uit naar jullie initiatief!