Zit-o-meter WZC Wissekerke te Kruibeke

“Al gehoord van de zit-o-meter en rollatorroutes?”

Dan moet je naar Kruibeke, naar WZC Wissekerke. De Week van de Valpreventie gaat er niet ongemerkt voorbij. Dat is meteen bij het binnenkomen duidelijk: alle promotiemateriaal ligt er te grabbel. Maar er is meer.

Daar vertelt Anne-Liese De Bauw over. “We zijn hier heel bewust met valpreventie bezig. De vloeren zijn antislip en de karren staan altijd aan dezelfde kant in de gangen. Dan kunnen wandelende bewoners moeiteloos door. Zoals je weet is in vorm blijven de beste manier om vallen te voorkomen. We stimuleren de bewoners om gezellig in de leefruimte te komen eten in plaats van op hun kamer. Twee vliegen in één klap: ze stappen en hebben contact met elkaar.”

“En dan is er natuurlijk de zit-o-meter. Geen vast parcours maar wel her en der de kans om eenvoudige oefeningen te doen. En natuurlijk op stap gaan, het gebouw leren kennen, mensen ontmoeten. We zien de bewoners genieten en er ontstaat een gezonde competitie die mensen verder brengt, verder dan ze zelf denken.”

“De rollatorroutes brengen mensen naar buiten. Alleen of samen met bezoekers een wandeling maken in de omgeving. Wat zo fijn is: wij hebben die routes niet alleen bedacht. In de werkgroep zaten ook heel wat bewoners. Zij zijn onze ervaringsdeskundigen bij uitstek. Die ervaring laten we graag voor de volle 100% renderen.”

En of je dat voelt in Wissekerke…

Bekijk ook het nieuwsbericht (met filmpje) in het Nieuwsblad: 'Zit-o-meter houdt bewoners van rusthuis Wissekerke fit'

 

Zit-o-meter WZC Wissekerke

 

Zit-o-meter WZC Wissekerke