Voorstelling Kris Baert: 'Hoe slapen weer een zaligheid werd' te Merksplas

“Die eerste nacht zonder pillen was onvergetelijk”

Het is eens wat anders. Een avond met Kris Baert en gitarist Eddy Peremans. In Merksplas was dit een van de initiatieven tijdens de Week van de Valpreventie. Titel van de voorstelling: ‘Hoe slapen weer een zaligheid werd’. En zo zitten we midden in het thema van de vijfde editie van de Week: Van slaappillen kan je vallen.

Ik zit naast An. “Mijn zus kon niet komen vandaag. Ze slaapt slecht en vroeg of ik niet in haar plaats naar ons gemeenschapscentrum wilde, voor Kris Baert en co. Misschien krijg ik hier wel wat tips, dacht ze. En met die liedjes erbij is het voor mij nog gezellig ook. Ik ben benieuwd!”

Kris Baert vertelt een sprookje, zijn levensverhaal en af en toe een liedje over hoe hij aan slaappillen verslaafd raakte. Een heel herkenbaar verhaal met een happy end. Kris raakt van die pillen af.

Wil je weten hoe? Ga dan zeker eens kijken en luisteren als je de kans krijgt. De aanwezigen in Merksplas bleven alvast niet op hun honger zitten. De tips die de avond kleurden, zijn heel bruikbaar. Lig je wakker omdat je piekert? Organiseer elke dag je piekermoment. Dan hoef je daar al niet meer van, juist ja, wakker te liggen. Je slaapkamer? Daar horen twee dingen thuis: slapen en seks. Al de rest: tv, thriller, (slaap)tablet… weg ermee!

Een interessante quiz maakte de avond af. Is een middagdutje aan te bevelen? Eet je best nog een kleinigheid voor het slapen gaan? Een glaasje wijn daar slaap je toch lekker van?

OCMW-voorzitter Josée Van Aert mag op beide oren slapen: het was een geslaagde avond. En ook de rest van de Week mag er zijn.

Meer info over deze voorstelling vind je in volgende brochure. 

 

Voorstelling Kris Baert

 

Voorstelling Kris Baeert