Sportdag WZC Ten Kerselaer en LDC De Pit te Heist-op-den-Berg

“Ik koos voor een bijzondere sportdag.”

Ten Kerselaere is een begrip in Heist-op-den-Berg. En terecht. De wijze waarop hier met de bewoners wordt omgegaan is tegelijk gewoon en tegelijk heel bijzonder. Neem nu de sportdag die tijdens de Week op touw werd gezet.

Maar eerst even naar Ruth Baudewijn. Ze werkt als kinesitherapeute en is tegelijk intens bezig met valpreventie. “Het aanbod tijdens de Week komt van iedereen. Zo zijn we maandag naar de markt getrokken en hebben gevaarlijke punten opgelijst en aan de gemeentelijke overheid bezorgd. Ook de quiz die door het Expertisecentrum Val-en fractuurpreventie werd voorbereid, hebben we gespeeld. De ergotherapeuten bezochten de kamers en bespraken met de bewoners de gevaarlijke situaties. Voor de mensen die dementeren hebben we aan de hand van tekeningen informatie aangereikt. De mensen die hier in de dagopvang komen, vergastten we op een rondetafelgesprek over slaappillen en vallen. Morgen staan ‘schoenen’ op de agenda. Met info en verkoop van medisch schoeisel. Uiteraard vergaten we ook het personeel niet. Ook voor hen organiseerden we infomomenten.”

Maar vandaag is het donderdag en heeft de sportdag plaats. Renee Wijns, laatstejaars aan de H.Hartschool, richting sport, koos voor haar eindwerk een sportdag in Ten Kerselaere. “Ik wilde met een bijzondere activiteit voor de dag komen. Het samenwerken met ouderen is uitzonderlijk boeiend. Ze zijn gemotiveerd en doen enthousiast mee. Als ik hier iets geleerd heb, dan is het respect opbrengen voor mensen die in deze levensfase zitten. Ze hadden het niet altijd makkelijk. Hoed af!”

“De sportdag bestaat uit een parcours, ’s morgens binnen, na de middag buiten, dat zowel voor mobiele als minder mobiele ouderen toegankelijk is. Ik vind het belangrijk dat ook mensen die met een rollator lopen of die in een rolstoel zitten, kunnen meedoen. Ieder beweegt op zijn niveau. En dat is voor de versteviging van spieren en botten mooi meegenomen.”

Meer informatie over WZC Ten Kerselaere en LDC De Pit vind je hier.

 

WZC Ten Kerselaere en LDC De Pit

 

WZC Ten Kerselaere en LDC De Pit

 

WZC Ten Kerselaere en LDC De Pit

 

WZC Ten Kerselaere en LDC De Pit

 

WZC Ten Kerselaere en LDC De Pit

 

WZC Ten Kerselaere en LDC De Pit

 

WZC Ten Kerselaere en LDC De Pit