Infomarkt WZC Maria Rustoord te Ingelmunster

“Op de rolstoelfiets naar Gdansk.”

Een heuse info- en doe-markt brengt me in Ingelmunster. Maria Rustoord is de organisator, samen met een rits partners. Waar de vorige vier Weken in het woonzorgcentrum zelf werden uitgewerkt, speelt de vijfde Week van de Valpreventie op verplaatsing. In het Sociaal Huis.

Standjes met info over schoeisel dat vallen voorkomt, uitleg over premies om je thuis om te bouwen tot een veilige leefruimte… ze staan klaar voor de bezoekers. De doe-standjes hebben meteen succes. Een oogtest bijvoorbeeld. In de rij staan voor de rolstoelfiets? Waarom niet. Je kijkt op een groot scherm naar steden als Antwerpen en Gdansk waar je rustig doorheen fietst. Stop, even de kerk binnen of toch liever doorrijden?

Inschrijven voor yoga of tai chi kon ook. De yogales heeft veel succes. Wat onwennig op het matje liggen en toch wat nerveus, zou het wel lukken? De begeleider is ouderenvriendelijk zo blijkt, hij heeft er zelf ervaring mee. Toch kan niet iedereen zo goed meedoen als hij of zij zelf zou willen. Geen nood, na afloop heeft iedereen toch het gevoel eens geproefd te hebben van een nieuwe manier om te bewegen. En bewegen en fit blijven is de beste voorzorgsmaatregel voor wie op de been wil blijven.

Ergens in de zaal staan nog twee fietsen. Nico Mattan wordt hier verwacht, zou hij misschien…? En dan een koers tegen een van de bezoekers? Helaas kan ik niet zo lang blijven…

De bezoekers van dit geslaagde evenement gelukkig wel.

Hier vind je meer info over WZC Maria Rustoord te Ingelmunster

 

Infomarkt WZC Maria Rustoord

 

Infomarkt WZC Maria Rustoord

 

Infomarkt WZC Maria Rustoord

 

Infomarkt WZC Maria Rustoord

 

Infomarkt WZC Maria Rustoord

 

Infomarkt WZC Maria Rustoord

 

Infomarkt WZC Maria Rustoord