WZC De Heymeulen te Buggenhout

Maandag startten we met een infosessie voor onze bewoners over het belang van valpreventie en wat ze zelf kunnen doen om een val te voorkomen. We lieten een aantal filmpjes zien die op www.valpreventie.be staan en op het einde kregen onze bewoners een folder met tips om vallen te voorkomen in de toekomst én een flyer over de invloed van slaap- en kalmeringsmiddelen op hun valrisico.

Dinsdag stond er in de voormiddag een valpreventieparcours op het programma, net als donderdagvoormiddag voor een 2de groep deelnemers. Ook hierover waren de bewoners bijzonder enthousiast! De meesten kenden het wekelijkse oefenprogramma op dinsdag al, beter gekend voor hen als " de valpreventie".

Donderdag stond er in de namiddag ook nog een zitdans op het programma, waarvoor onze animatrice en een ergotherapeute een hele choreografie hadden uitgewerkt op enkele populaire dansnummers en ook hier werd er enthousiast meegedaan, er werd dan ook duchtig gedanst!

En dan op vrijdag hebben we deze Week van de Valpreventie 2016 afgesloten met een waar dansfeest. Eerst werd er door 2 collega's een nummertje geplaybackt waarna het dansfeest echt van start ging. Tot ieders verbazing dansten onze bewoners heel goed mee, mooie herinneringen aan de tijd toen zij nog jong waren kwamen bij hen naar boven. We hebben mensen met tranen van ontroering en geluk gezien, het was echt een mooi feest, dit moeten we volgend jaar zeker nog eens overdoen!

Door Kristof De Keersmaecker
Kinesitherapeut in WZC De Heymeulen te Buggenhout

 

WZCDe Heymeulen

 

WZCDe Heymeulen

 

WZCDe Heymeulen

 

WZCDe Heymeulen