Dienstencentrum Den Appel in Edegem

Maandag 18/4 deden we een valpreventieparcours voor geïnteresseerden. We plaatsen ons voor de ingang van het WZC en het dienstencentrum om op te vallen bij alle passanten. We gaven onze eigen draai aan het valpreventieparcours en maakten er een actieve informatiestand van. Personen konden hem doorlopen met de nodige uitleg gegeven door mij bij elk item.

Donderdagnamiddag 21/4 organiseerden we een lezing over evenwichtsstoornissen gegeven door een professor uit het UZ Antwerpen. Voor de lezing konden de toeschouwers op het grote scherm een PowerPoint volgen met weetjes over valpreventie.

's Middags legden we bij de warme maaltijden in het dienstencentrum een placemat over valpreventie op de tafels. Op donderdagmiddag 21/4 projecteerden we een PowerPoint met weetjes en stellingen over valpreventie, die de eters konden volgen tijdens het wachten op hun maaltijd.

Doorheen heel de week hadden we een informatiestand met folders en weetjes in ons dienstencentrum ter beschikking. In onze gang stond een laptop met de PowerPoint over valpreventie, een bewegingsdriehoek en een bordje waarop aandacht gevraagd werd om niet te vallen.

Door Karen Croes
Verantwoordelijke preventieve gezondheidswerking
Dienstencentrum De Appel

 

Dienstencentrum Den Appel

 

Dienstencentrum Den Appel

 

Dienstencentrum Den Appel

 

www.weekvandevalpreventie.be

 

Dienstencentrum Den Appel