Winnaar Award Week van de Valpreventie 2016

De winnaar van de Award Week van de Valpreventie 2016 is bekend! Massaal werd er deelgenomen, met maar liefst 138 inzendingen uit verschillende settings (woonzorgcentra, thuissetting, ziekenhuizen en andere). Dit toont aan dat veel organisaties in Vlaanderen werken rond valpreventie. Toch kan er maar één winnaar zijn. Na rijp beraad werd gekozen voor de organisatie die op een veelzijdige manier valpreventie in de kijker zet en voldeed aan alle vooropgestelde criteria: extra aandacht voor moeilijk te bereiken senioren, samenwerking tussen verschillende actoren en een gemeentelijk project. We zijn blij het gezamenlijk project van Armonea WZC Binnenhof, Dienstverleningscentrum ‘t Zwart Goor, Femma Merksplas, Logo Kempen, Penitentiaire Inrichting Merksplas & De Rode Antraciet vzw, Sociaal Huis Merksplas, Werkgroep Seniorensport Merksplas en Widar als winnaar van de Award Week van de Valpreventie 2016 te kunnen uitroepen. Zij boden tijdens de WvdV 2016 op verschillende locaties gevarieerde activiteiten aan en dit over sectoren en settings heen. Dit bereik creëerden ze dankzij hun knappe samenwerking. Tijdens de WvdV was er in Merksplas voor ieder wat wils, thuis, in de instelling voor personen met een handicap, in de strafinrichting, in WZC, met beweging indoor en outdoor, met concrete tips op een ludieke manier gebracht en met een voorstelling rond medicatie en vallen. Van harte proficiat! Jullie winnen 250 euro, te investeren in valpreventie.

Ook aan alle overige organisaties onze welgemeende dank voor de geleverde inspanningen! Het grote aantal inzendingen en de tal van originele ideeën toont aan dat veel organisaties in Vlaanderen werken rond valpreventie. We geven hier dan ook graag ter inspiratie een selectie uit de vele inzendingen. Doe vooral zo verder en wie weet sleept u volgend jaar de Award in de wacht!

Hieronder enkele sfeerbeelden van de officiële prijsuitreiking, voorafgegaan door een bewegingssessie en een line dance initiatie. Ook de Gazet van Antwerpen merkte de bewonderingswaardige inspanningen van de acht organisaties op. Lees hier het artikel.

 

 

Winnaar Award Week van de Valpreventie 2016

 

Uitreiking Award WvdV

 

Uitreiking Award

 

Uitreiking Award WvdV

 

Uitreiking Award WvdV

 

Uitreiking Award WvdV