Week van de Valpreventie 2016 Jubileumeditie

WvdV 2016 bedankt

 

Van 18 t.e.m. 24 april 2016 vond de 5de editie van de Week van de Valpreventie plaats. De slogan 'Van slaappillen kan je vallen. Praat erover met je arts of apotheker’ vestigde de aandacht op het veelvuldig en langdurige gebruik van slaapmedicatie bij ouderen. Het geleidelijk afbouwen van slaapmedicatie bij ouderen kan het aantal valpartijen drastisch verminderen!

Alle verenigingen, organisaties, intermediairen, woonzorgcentra, gezondheids- en welzijnswerkers en iedereen die in contact komt met 65-plussers, werd opgeroepen om valpreventie-activiteiten te organiseren. Met 950 organisaties die deelnamen was de Week van de Valpreventie 2016 een groot succes! Een welgemeende dank voor jullie enthousiasme en alle geleverde inspanningen!

Tijdens de Week van de Valpreventie 2016 doorkruiste onze Vliegende Reporter, Lieve Demeester, Vlaanderen om verschillende valpreventie-initiatieven in beeld te brengen. Kom hier te weten hoe Vlaanderen de Week van de Valpreventie 2016 in de kijker zette.

Ook dit jaar zal het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen de "Award Week van de Valpreventie" uitreiken. Alle 138 inzendingen worden nu beoordeeld en het origineelste idee om de Week van de Valpreventie in de kijker te zetten zal worden beloond met een geldprijs ter waarde van €250, te investeren in valpreventie binnen de eigen organisatie.